Чи існує медичне лікування наркоманії?

Наркотична залежність (наркоманія) — це одна з найнебезпечніших форм руйнівної (адиктивної) поведінки, яка супроводжується вживанням речовин, що змінюють свідомість з метою отримання бажаних емоцій та уникнення дійсності.

inekczionnye narkotiki 1

Станом на сьогоднішній день наркоманія розвивається через дуже високий грошовий обіг. Наркодилерам вигідно вигадувати нові види наркотиків та підсаджувати на них людей з метою вигоди та фінансової наживи. Саме тому зараз розвиваються синтетичні види наркотиків, які надають потужний вплив на психіку та центральну нервову систему людини. Таким чином, цими людьми стає легше керувати.

Саме тому зараз особливо актуально є запит на лікування наркотичної залежності. Зараз на ринку існує безліч різних способів і методів боротьби з залежністю. Але наодинці цей шлях не пройти, тому що лікування та реабілітаціямають бути професійними та комплексними як у реабілітаційному центрі Рехаб.

Фахівці з національного університету хімічної залежності в США дійшли висновку, що наркоманія — це не лише фізична хвороба, а психологічний розлад. При тривалому вживанні страждає як тіло залежної людини, а його психологічна, соціальна і духовно-моральна сфери життя людини. А це означає, що для лікування наркоманії потрібно приділяти увагу не лише тілу, а й психіці.

Чи існує медикаментозне лікування наркоманії?

На даний момент медикаментозне лікування наркоманії здійснюється лише за детоксикації. Так як людина тривалий час вживала наркотичні речовини, то в її організмі міститься велика кількість шлаків і токсинів, а також вся імунна система працює за наявності в ній наркотиків.

Детоксикація допомагає очистити організм залежної людини та полегшити важкі симптоми абстинентного синдрому. Програма детоксикації відрізняється в кожному конкретному випадку і залежить від віку людини, що вживає, виду речовини, стажу вживання, дози. У середньому процедура детоксикації триває 5 днів. За цей час організм людини повністю приходить до тями і очищається.

Після детоксикації як медикаментозне лікування можуть використовуватися препарати, які призначив лікар нарколог або психіатр для зменшення болю, тривоги, хвилювання та для стабілізації психоемоційного стану.

Інших медикаментозних методів на лікування наркоманії немає. Як з'ясували вчені, хвороблива залежність зачіпає більшу частину психіки людини. Це означає, що тепер людині потрібно не тільки очистити свій організм від продуктів напіврозпаду наркотиків, а й почати вносити коригування у поведінку та мислення.

Як же вилікувати наркомана?

Для найбільш ефективного лікування рекомендується звертатися за допомогою до спеціалізованого наркологічного центру, в якому надають послугу психосоціальної реабілітації. Там працюють кваліфіковані фахівці та психологи, які допомагають розібратися з внутрішніми проблемами, знайти причини формування хімічної залежності, скласти план лікування та набути навичок для збереження своєї тверезості.

Першим кроком на початку лікування є усвідомлення наявності проблеми. У багатьох наркологічних центрах використовується когнітивно-поведінкова терапія, мета якої налагодити порушену поведінку та мислення залежної людини.

0
репостів
0
репостів