Як зберігати відкриті алкогольны напої | VINTAGE

Почата пляшка алкоголю після свята – звичайне явище. Якщо йдеться про звичайне вино або горілку, то особливих питань не виникає. Напій просто допивають найближчими днями або відправляють в темне місце на зберігання до наступного застілля.

Але що робити, якщо йдеться про дорогий або навіть елітний алкоголь, який хотілося б зберегти для особливого дня? В такому випадку дуже важливо зберегти усі відтінки смаку та аромату. Давайте розбиратися. А допоможе нам в цьому професійний сомельє інтернет-магазину Vintage, який вже не перший рік працює з напоями від кращих світових і місцевих виробників.

                   6059e7ea3d9e7.jpg

Чи можна зберігати відкриті пляшки алкоголю?

Насправді, питання про зберігання відкритих пляшок хвилює багато наших покупців. Особливо якщо йдеться про колекційні вина або преміальні напої від іноземних виробників, які представлені на полицях інтернет-магазину Vintage. На щастя, відповідь на це питання – однозначно можна. Головне, дотримуватися деяких умов, які для кожного напою різні.

Віскі

Максимальний термін зберігання відкритій віскі у пляшці – 3 місяці. Якщо перелити напій в невелику флягу або місткість малого розміру, де є кришка, що закручується, то рік. Другою умовою для збереження відкритого віскі є температурний режим – не більше 7 С. При цьому ні в якому разі не можна ставити пляшку в холодильник. «Замерзлий» напій просто втратить усі свої характеристики.

Коньяк

Цей напій так само як і віскі не терпить зіткнення з повітрям, яке руйнівно діє на смак і букет напою. Тому перше, що треба зробити, перелити коньяк в меншу ємність із надійною кришкою. Оптимальний термін зберігання відкритого напою – не більше 2-3 місяців. Іноді після великої урочистості може залишитися декілька початих пляшок. Не слід переливати їх в одну ємність, для економії місця, благородний напій буде безнадійно зіпсований.

Горілка

Будь-яка, навіть найдорожча горілка може «видихатися». Для того, щоб запобігти процесу окислення і випару спиртів, слід перелити напій в малу ємність з надійною кришкою. Чим менше горілки стикається з повітрям, тим краще. Зберігати пляшку слід в місці, куди не проникають сонячні промені, у вертикальному положенні.

                                      6059e7f8c2ba0.jpg

Шампанське та ігристі вина

Ігристі вина найвередливіші і примхливіші з алкогольних напоїв, які дуже швидко втрачають свій смак. Їх термін зберігання у відкритому виді дуже маленький. Більше того, фахівці рекомендують випивати напій впродовж 6 годин після того, як його відкрили. Якщо ж це зробити не вийшло, в першу чергу слід щільно закрити пляшку. Для цього краще використати особливу багаторазову пробку, яку можна знайти в спеціалізованих магазинах. Далі пляшка ставитися в холодильник, строго у вертикальному положенні. Тримати її можна не більше 48 годин. Після цього терміну, напій втрачає смак і газовані бульбашки.

Лікер

Відкриту пляшку лікеру слід помістити в прохолодне місце, але не в холодильник. Низькі, як, втім, і занадто високі температури викликають кристалізацію цукру, що призводить до утворення осаду. Почата пляшка з добре закритою кришкою може зберігатися до 6 місяців. Але тільки у тому випадку, якщо в лікері немає вершкової складової. Термін зберігання вершкових напоїв не перевищує місяця.

Якщо у вас все ще залишилися питання, сміливо задавайте їх професійним сомельє інтернет-магазину Vintage при купівлі. В магазині представлені більш ніж 3000 наймувань напоїв зі всього світу, як традиційних, так і екзотичних для України. Для покупців діє спеціальна бонусна програма, яка допомагає економити, а також акційні знижки. Усі напої ліцензовані, що підтверджують відповідні сертифікати. Доставка можлива по всій Україні Новою поштою. При заказі від 500 грн – доставка безкоштовна.

0
репостів
0
репостів