Як не підхопити вірус у громадському транспорті

В умовах пандемії питання про захист від вірусів в місцях великого скупчення людей стоїть гостро. Медики рекомендують не користуватися громадським транспортом в годину-пік і взагалі скоротити поїздки. Це твердження досить утопічно, адже не у всіх є особистий автомобіль і можливість обмежити пересування по місту. Тому варто дотримуватися правил захисту і користуватися порадами, які допоможуть убезпечити організм від зараження в громадському транспорті.

Як не підхопити вірус у громадському транспорті

Який з видів транспорту найбезпечніший в умовах пандемії

Безумовно - особистий автомобіль, мотоцикл, велосипед. Будь-який транспорт, яким користуєтеся тільки ви. В інших випадках необхідно користуватися засобами індивідуального захисту. На безпеку впливає кількість людей, чистота повітря. В цьому плані виграють літаки. Хоч там і велика кількість людей знаходяться в закритому приміщенні довгий час, в салонах використовуються очищувачі повітря, здатні затягувати і вловлювати дуже дрібні частинки. Затягуючи повітря ззовні, він змішує його з салонним, тому мікроклімат і чистота повітря в салоні найбільш висока.

Кондиціонер в автобусах, тролейбусах, маршрутних таксі не так ефективний. Якщо не провітрювати постійно салон, бактерії лише будуть культивуватися. Від чистоти салону також залежить можливість заразитися. Не завжди в перервах між рейсами водії, а особливо маршрутного міського таксі і автобусів, можуть продезінфікувати салон. Тому важливо дотримуватися правил профілактики.

Як не заразитися в громадському транспорті

Захистіть себе ще до виходу з дому. Перевірте, чи є в сумці маска, антисептик і рукавички. Крім цього, можна спробувати новий бар'єрний засіб захисту від вірусів. Це назальний порошковий спрей, який діє як щит, не пропускаючи бактерії. Мікронізована целюлоза при контакті зі слизовою утворює тонку гелеву плівку. Вона не утруднює дихання, але запобігає потраплянню вірусів і бактерій в організм через носоглотку. Аліцин володіє антибактеріальними властивостями. Використовуйте спрей незадовго до виходу на вулицю, щоб уберегти себе від вірусів.

Важливі поради щодо захисту від вірусів в громадському транспорті:

  1. Одягайте маску і рукавички. Ця дія в умовах пандемії має стати звичною, на рівні рефлексів. Латексні рукавички краще міняти, як і одноразову маску, кожні 2 години.
  2. Не чіпайте очі і ніс до моменту, поки не вимиєте руки.
  3. Тримайтеся середини салону і по можливості дистанцюйтеся.
  4. Якщо хтось поруч з вами чхне, затримайте на момент дихання і закрийте очі. Бактерії і віруси розлітаються по салону, але при цьому швидко осідають на поверхні.
  5. Не пийте і не їжте в транспорті, щоб не дати можливості бактеріям потрапити в організм через слизову оболонку рота.
  6. Обробляйте антисептиком руки, коли вийдете з транспорту.

Не нехтуйте простими правилами профілактики та засобами індивідуального захисту. Під час пандемії відповідальність - це одне з важливих якостей, здатних уберегти від зараження вас і ваших близьких.

0
репостів
0
репостів