Які бувають енергозберігаючі вікна та в чому їх переваги?

7 1З підвищенням цін на енергоносії актуальним питанням залишається збереження тепла в оселі і тут без енергозберігаючих вікон не обійтися. До прикладу, пластикові окна Goodwin не тільки збережуть тепло, а й забезпечать тишу і комфорт. Енергозберігаючі вікна є різні, однак всі вони виконують однакову функцію та мають свої переваги.

За рахунок чого вікна стають енергозберігаючими?

goodwin softline82 7.240x320Енергозберігаючі вікна - це ті, які мають особливу конструкцію з допомогою якої зменшуються втрати тепла через скло. Зазвичай такі вікна ззовні не відрізняються від звичайних, однак вони мають спеціальне напилення, яке дозволяє взимку утримувати тепло, а влітку підтримувати комфортну температуру вдома. 

Що дає використання енергозберігаючих пакетів:

  • заощаджувати енергоносії взимку та використання потужностей кондиціонеру влітку;
  • захист від шкідливих ультрафіолетових променів, збереження майна від вигорання стін, меблів, гардин тощо.

Ефект енергозбереження відбувається за рахунок поділу світлових хвиль спектру на довгі і короткі, і, по суті, скільки камер мають склопакети не має ніякого значення. Завдяки напиленню склопакети з goodwin.ua можуть бути й однокамерними, що дозволить подовжити життя як рами, так і фурнітури, а це суттєва економія та вигідне інвестування. 

Крім того, для підвищення теплозберігаючих властивостей в камери вікон запускають аргон. Такі вікна також чудово забезпечують звукоізоляцію та низький відсоток утворення конденсату. Майже на 10 відсотків збільшується енергоефективність таких склопакетів.

В якості напилення використовують оксиди металів, а вже від виду напилення поділяють різні енергозберігаючі пакети.

З яким напиленням обрати вікна?

1417839860 13389745340Енергозберігаючі вікна поділяють з м'яким та твердим напиленням. З м'яким напиленням застосовують нанесення оксиди титану і срібла на поверхню скла. Таким чином така технологія допомагає відбивати тепло всередину приміщення, а ось здатність пропускати промені сонця такі вікна мають як звичайні. Єдиний мінус - вони дуже нестійкі до пошкоджень, адже механічні пошкодження можуть пошкоджувати напилення, а значить енергоефективність таких вікон знижується.

З твердим напиленням таке покриття наносять при високих температурах, тобто шар напилення запікається. Таке напилення - це складне поєднання кисню, кремнію та індію. На відміну від м'якого покриття, таке напилення не боїться пошкоджень, але утримує трохи менший процент тепла в приміщенні.

Щоб обрати дійсно енергозберігаючі вікна - обирайте виробника, який від початку і до кінця займається виробництвом вікон, як, наприклад, Goodwin. Так ви отримаєте якісні вікна та гарну ціну без плати посередникам.

0
репостів
0
репостів