Які бувають молочні суміші для дітей

Грудне молоко - краще харчування для новонародженого малюка. Воно містить всі необхідні харчові компоненти, які повністю відповідають потребам дитини і необхідні для його здорового і гармонійного розвитку.

Однак за медичними показниками деякі батьки змушені вибирати штучне вигодовування. Завдання виробників сумішей - запропонувати дитячі молочні суміші, адаптовані до кожного етапу розвитку дитини і максимально наближені за складом до грудного молока.

Якщо поглянути асортимент на на странице магазину, то можна побачити чималий вибір. Як вибрати дитячу молочну суміш для новонародженого? Які види молочних сумішей для дітей зустрічаються в магазинах? Про те, яку суміш найкраще вибрати для дитини і за якими критеріями її визначити, читайте в нашій статті.

На що потрібно звернути увагу при виборі дитячої молочної суміші

  • Індивідуальні особливості розвитку вашої дитини. Наприклад, слід оцінити ступінь непереносимості молочної суміші. У деяких малюків можуть виникнути болі в животі, алергічні реакції або діатез. Тому питання, пов'язані з харчуванням дитини, потрібно обговорити з лікарем-педіатром.
  • Поступова адаптація до нової суміші. Як правило, вона відбувається протягом 3-6 днів і залежить від денної норми суміші і кількості годувань в день вашого малюка. Не варто «стрибати» з однієї суміші на іншу кожні 2-3 дні.
  • Вік дитини. Суха адаптована дитяча молочна суміш № 1 - від 0 до 6 місяців, № 2 - від 6 до 12 місяців і сухий молочний напій «Дитяче молочко» - для харчування дітей старше 12 місяців.
  • Склад суміші. Обов'язкова наявність вітамінів і мінералів, пребиотик ДОС (галактоолігосахариді) для підтримки здорової травної системи. Лютеїн, який впливає на формування зору дитини. Відсутність пальмового масла сприяє формуванню м'якого стільця і ​​знижує частоту кольок і зригування.
  • Термін придатності. Як правило, розкриту ємність виробники рекомендують зберігати 2-3 тижні. Приготовану молочну суміш необхідно використовувати протягом години. Через 60 хвилин молоко, що залишилося слід викинути.

Питання, пов'язані з вибором дитячого харчування для малюка, слід вирішувати індивідуально з лікарем-педіатром або гастроентерологом.

Види сухих молочних дитячих сумішей

  1. 1Високоадаптовані. Для малюків від 0 до 6 місяців - цифра 1. Цифра 0 позначає, що суміш призначена для годування недоношених малюків. Дані суміші містять молочну сироватку і біологічно активні речовини (лецитин, таурин, холін, інозитол), подібні до складом материнського грудного молока.
  2. Менш адаптовані суміші. Ці суміші називають також «формулами». Їх відрізняє переважання казеїну - одного з видів білка коров'ячого молока. Рекомендовані для малюків з шостого місяця життя. У найменуванні мають цифру 2.
  3. Частково адаптовані суміші. Дані продукти вже не містять біологічно активні добавки: холін, таурин і ряд жирних кислот.
  4. Лікувальні суміші. Призначені для дітей з алергією, лактозной недостатністю, діарейним синдромом або гострими кишковими інфекціями. Необхідна обов'язкова консультація лікаря!
0
репостів
0
репостів