Грунтовка і шпаклівка: основні функції важливих будівельних сумішей

Ви поки що вважаєте себе аматором у ремонтно-будівельних справах, і лише починаєте розбиратись з особливостями різних будівельних матеріалів? Тоді саме час познайомитись із функціями таких важливих сумішей, як грунтовка та шпаклівка.

Всупереч те, що ці два види матеріалів використовуються на різних етапах ремонту, вони відповідають за рівність та гладкість стін, і без них досягти ідеального результату практично неможливо.

Функції грунтовки

Грунтівка – вид сумішей, що, зазвичай, кладуться на бетонну основу. При всій своїй міцності, бетон значно піддається впливу зовнішніх факторів, і з часом руйнується. Укріпити його, просочивши всі бетонні пори, допомагає саме грунтовка:

  1. Вона проникає в найдрібніші щілини, гарантуючи однорідність покриття.
  2. Забезпечує високий рівень адгезії між матеріалами, що вкрай необхідно для вдалого та довговічного ремонту (так, він починається саме з грунтовки!).
  3. Захищає основу від більшості агресивних зовнішніх факторів. До них належать волога і вітер, пліснява й водорості, а також різноманітні хімічні речовини.
  4. Дозволяє економити наступні використовувані матеріали завдяки щільності проникнення в пори основи.
  5. Убезпечує бетон від надмірного висихання і зволоження.
  6. Забезпечує краще «сприйняття» поверхнею подальших оздоблювальних матеріалів, включаючи лінолеум, шпалери, фарбу, лак, а також шпаклівку.

Купити грунтовку від найкращих виробників ви з легкістю можете за посиланням https://eurometa.ua/budivelni-sumishi/gruntivky в інтернет-магазині Євромета.

Функції шпаклівки

Купити шпаклівку для стін необхідно вже на чистовому етапі робіт, перед нанесенням фінішного покриття. І якщо грунтовка була необхідна на первинному етапі обробки поверхні для вирівнювання бетону, шпаклівка є настільки ж актуальною при оздобленні стін. А саме:

  1. Шпаклівка створює гладеньку основу.
  2. Вона забезпечує правильне та легке нанесення будь-яких оздоблювальних матеріалів: клею під гіпсокартон чи шпалери, а також фарби.
  3. Підходить для мінімальних косметичних робіт. До них відносяться, наприклад, маскування місця без штукатурки, замащення тріщини на стіні чи стелі, вирівнювання щілини під цвях.

Купити шпаклівку ви також можете просто зараз за посиланням https://eurometa.ua/budivelni-sumishi/shpaklivky в інтернет-магазині Євромета: оригінальну, та зі зручною доставкою.

0
репостів
0
репостів