Зростання цін як каталізатор попиту на авто з пробігом в лізинг — де брати та як оформити

З настанням масових скорочень та безстрокових відпусток все більше українців починає використовувати можливості власного автотранспорту. Чимало людей із власним авто почали реєструватися в популярних сервісах таксі — таких, як Bolt, Uber та Uklon. Для деяких людей це стало звичкою відбити гроші за бензин при поверненні ввечері з роботи або ранковою поїздкою в офіс. Це рентабельно, тому що можна скоротити витрати на паливо та трохи заробити. Водночас багато хто взяв цю професію за основу і почали активно брати замовлення на перевезення пасажирів. При цьому багато водіїв нерідко подумують про зміну машини чи придбання авто спеціально для розвезення людей. Деякі також планують купити машину, але повної суми для цього не вистачає. У зв'язку з цим зріс попит на авто в лізинг, що дозволяє взяти авто в розстрочку з невеликою переплатою і комфортним внесенням платежів щомісяця.

Зростання цін і платоспроможність українців

Наразі через повномасштабну війну доходи та витрати зростають у зворотному напрямку — українці не багатіють, а вартість базових товарів та предметів розкоші стрімко повзе вгору. Через це середньостатистичний українець, котрий до війни міг спокійно накопичити енну суму на автомобіль для своїх потреб, зараз не може скористатися цією опцією. Тому оптимальним рішенням для купівлі дорогої техніки або автотранспорту стане кредитування. Попри те, що при накопиченні на ту чи іншу річ людина заощаджує на відсотках, зараз чекати й накопичувати стає практично неможливим. Саме тому за бажання отримати машину тут і зараз, найкращим варіантом буде купити авто в лізинг.

Лізинг — альтернатива купівлі авто

В Україні лізинг найчастіше представлений у тій формі, коли клієнт вибирає авто (або компанія підбирає йому машину під його запит — наприклад, так робить компанія «Автомані»), вносить перший платіж, а потім сплачує щомісяця стільки, скільки обумовлено у договорі. Завдяки цьому клієнт відразу отримує транспорт у своє розпорядження і може спокійно погашати плату за авто в розстрочку. Природно, що з кредитуванням існує відсоток переплати. Однак через розмірене розподілення кредитного навантаження клієнту буде зручно вносити ту суму, яку він може без проблем надати. Таким чином він зможе правильно розпланувати свій бюджет з урахуванням лізингу без удару по гаманцю.

Де взяти авто у лізинг та які умови?

В Україні не такий великий ринок кредитування для авто. Однак при виборі партнера варто ретельно розглянути кілька варіантів. Перше, на що потрібно звернути увагу, — наявність супуіх документів на ведення бізнесу в Україні, ліцензії, контакти тощо. Ця інформація обов'язково має бути опублікована на сторінках сайту обраної компанії. Якщо клієнта бентежить брак даних, варто спочатку звернутися на гарячу лінію компанії та вточнити запитання, що цікавлять, або відразу вибрати іншого кредитора.

Наприклад, Автоломбард «Автомані» має у своєму розпорядженні всі дозвільні документи на ведення діяльності. При цьому для оформлення лізингу автомобіля знадобляться лише паспорт, ІПН та посвідчення водія. Подати заявку можна прямо на сайті, а за необхідності подальшої консультації з клієнтом поспілкуються представники компанії. Усі важливі аспекти будуть заздалегідь обумовлені та включені до договору, який укладається одразу після уточнення всіх нюансів. Таким чином, клієнт зможе ознайомитися з документом того ж дня, коли подав заявку. Крім того, компанія бере на себе всі турботи в юридичному полі, а також може самостійно підібрати авто у лізинг для клієнта. Також користувач може вибрати сам транспорт, який хоче купити.

0
репостів
0
репостів