Управлінський облік та його автоматизація

19b4bbcb79a41fd490d1208deb0c504fПрийняття важливих рішень у бізнесі потребує чітких алгоритмів та прогнозування. Власник бізнесу як ніхто зацікавлений в тому, щоб вся інформація, якою він володіє призводила до правильних рішень у керуванні та побудови стратегії розвитку. В такому разі управлінський облік допомагає власнику підприємства завдяки упорядкованій системі зрозуміти стан справ бізнесу, а також організувати власні ресурси таким чином, щоб можна було підвищити ефективність його діяльності.

Важливість застосування

Для відносно невеликого бізнесу вести справи власними силами буде під силу будь-кому. Такому підприємцю відомі усі справи фірми, він може самостійно проаналізувати витрати, собівартість та прибуток. Однак для більшого бізнесу з розгалуженням закладів, великою кількістю товарів чи складними технологічними процесами досить важко вести подібну діяльність. Проте є чудова альтернатива для малого та середнього бізнесу - програма BAS Малий бізнес для автоматизації управлінського обліку.

Однак, за звичкою деякі підприємці надають повноваження відділам бухгалтерії. Їх ефективність та доцільність не завжди спрацьовує, особливо для довгострокової перспективи. І відповідь на питання "а чому так може бути" наступна:

  • бухгалтери, як орієнтуються на бухгалтерський облік не враховують потреби власника підприємcтва в управлінській інформації. Часом, організована бухгалтерією робота працює на правила обліку встановлені державною, в результаті власник може мати зовсім не ті поняття про роботу своєї установи;
  • маючи свою унікальну модель роботи, конкретний бізнес має свою структуру, а стандарти бухгалтерського обліку не враховують особливості його роботи;
  • деякі керівники фірм не мають достатнього багажу знань, щоб поставити своїм бухгалтерам правильні завдання. В результаті власник отримує відсутність компетенції та невміле керування.

Особливо для великих компаній управлінський облік має велике значення. Для цього є спеціальне програмне забезпечення - BAS Комплексне управління підприємством.

Тож, такий облік з нуля варто розпочинати саме з автоматизованої системи. Їх застосування значно оптимізує роботу, адже вони вже мають основні бізнес-процеси для розбудови управлінського обліку, а додавати нові унікальні компоненти для розвитку бізнесу стане звичним явищем.

Застосування управлінського обліку вже багато років успішно застосовується для розвитку бізнесу, тож не варто недооцінювати професійні підходи у формуванні розвитку та вибудови стратегічних рішень. Формування управлінського обліку може зайняти певний час та потребуватиме значних зусиль, однак це допоможе вивести компанію на щабель вище з конкурентним та прибутковим майбутнім.

0
репостів
0
репостів