Розділ Події

Бурхлива 55 сесія Шепетівської міської ради

Автор 19 червня 2014, 22:03
Сьогоднішня 55 сесія Шепетівської міської ради VІ скликання пройшла бурхливо як ніколи. Виною тому стали не якісь резонансні питання, які виносились на розгляд депутатів, а палкі дискусії та виступи з приводу відправлення директора НВК №1 і одночасно депутата міської ради від Партії Регіонів на пенсію.
Попри певні думки на нашому форумі, що Можейко Галина Опанасівна сама бажає піти на заслужений відпочинок, реальність виявилась зворотньою. Директор Ліцею зібрала підтримку у вигляді лояльних вчителів і батьків, та спробувала через міську раду вплинути на рішення не продовжувати з нею контракт. Були і бурхливі виступи з трибуни, і палкі дискусії в залі, і спроба поставити на голосування це питання. Щоправда ставити на голосування було нічого, тому що не в компетенції міської ради приймати такі рішення, та і серед присутніх не було однозначної думки. Вчителям, які були присутні в залі опонували громадські активісти та звичайні шепетівчани, які нагадали всі попередні скандали пов'язані з діяльністю Можейко Г.О. як на посаді директора школи так і в якості депутата міської ради. Після двох виступів та безуспіших спроб впливу Галина Опанасівна заспокоїлась та сіла на своє місце, але на наступних голосуваннях демонстративно голосувала проти всіх ініціатив виконуючого обов'язки міського голови.

Однією з таких ініціатив стало оголошення конкурсу з відбору виконавців послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків та послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. І тут бувша регіонівська більшість показала себе у всій красі - вони стійко голосували проти оголошення конкурсу. Логічного пояснення черговому саботажу цього питання знайти важко, на минулій сесії це питання також провалювали. Хоча тут чітко прослідковується лобіювання інтересів діючих приватних управлінських компаній, які привели в підтримку своїх працівників, перед цим їм сказавши, що їх хочуть позбавити роботи та підвищити тарифи на комунальні послуги, це звичайно не відповідає дійсності.

Чому "Управдом" та "Житлофонд" бояться взяти участь у чесному відкритому конкурсі зрозуміло - весь цей час під протекцією бувшого мера Антонюк С.А. вони без жодних договорів збирали з населення плату за послуги, які насправді в більшості випадків взагалі не виконувались. І жодні хвалебні рекламні матеріали, які розміщував в газеті "День за Днем" директор "Управдому" не переконає шепетівчан у зворотньому, тому що вони на власних гаманцях переконуються в неефективності роботи діючих управлінських компаній. 

Яким буде завершення цієї історії поки що незрозуміло. Попри всіляке небажання "Управдому" та "Житлофонду" надалі без конкуренції продовжувати обслуговувати багатоквартирні будинки шепетівчан, проти Закону не попреш, а там чітко вказано, що вибір управлінських компаній може бути лише на конкурсних засадах. У вересні завершуються діючі договори і чим завершиться ця епопея поки незрозуміло. Будемо сподіватись здоровий глузд прокинеться в депутатах швидше, ніж житловий фонд міста залишиться без обслуговування.

Також запам'ятався виступ Синюти Володимира Володимировича, який обурювався фактами крадіжок майна та палива в 12 містечку, в той час як його конче потребують наші військові на сході країни. Тільки в депутатів це викликало малий інтерес.

Завершилась сесія прийнятям незначних змін до бюджету міста, надання дозволу на проведення реконструкції каналізаційних очисних споруд та інших питань.
Останнє редагування 20 червня 2014, 01:39
0
репостів
0
репостів