Ботанiка.
- te3s
- Автор теми
- Молодший учасник
- Дописи: 38
- Подяка отримана: 0
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- LuK
- Адміністратор
- DMITRIY
- Учасник-експерт
- Nastynya
- Платиновий учасник
- te3s
- Автор теми
- Молодший учасник
- Дописи: 38
- Подяка отримана: 0
- LuK
- Адміністратор
- Anykey
- Платиновий учасник
- Дописи: 1171
- Подяка отримана: 318
Взагалі то кажучи, фінікова пальма любить "мокрі ноги і суху голову". Тобто, часті поливи і відносну сухість повітря. В мене пальмі, вирощеній з фініка, біля 10 років. А щоб корінь не йшов в глитбину, достатньо при першій пересадці вкоротити його приблизно на 1/3. Є в мене ще кримська пальма, привезена з Криму минулого року. На відміну від фінікової, вона більш швидкоросла, і краще переносить умови кімнатного утримання.Взагалi то я цим не займаюсь. Але колись восени їв фiнiки, залишились кiсточки. Надумав посадить- шо з цього вийде. Пiшов в лiс по гриби, заодно там набрав грунту. Зразу пiсля грибiв було пиво, звiдти взяв два пiвлiтровi одноразовi стакани. Дома насипав в них землi i втикнув бiльше десятка фiнiкових кiсточок. Довго не сходили. Потiм менi пiдказали обтягти стакани плiвкою- зробити мiнiпарник. Так i зробив. I на довго забув про тi стакани. Коли згадав, дивлюсь фiнiки вже пробили листям плiвку. Результат: 13шт. зiйшло. Пороздавав усi. Їх доля: в основному загинули, парочка ростуть, а доля деяких на даний час невiдома... У фiнiкової пальми коренева система стержнева i росте цей її корiнь в глибину до 30 метрiв, адже дерево пустельне i потрiбна вода. Тобто корiнець по дну вазона крутиться по спiралi.[/b]
- LuK
- Адміністратор
- Anykey
- Платиновий учасник
- Дописи: 1171
- Подяка отримана: 318