ЯК ВИКРИТИ НЕКОМПЕТЕНТНІСТЬ ЛІКАРЯ

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
03 квіт. 2016 20:19 - 03 квіт. 2016 20:20 #106002 від pruduk
Як часто ми потрапляли на прийом до поганого лікаря, який і не вилікував, і стяг шалену суму грошей на марне «лікування»? Бували випадки?
Від такого лікування відпадає усіляке бажання звертатися по допомогу до лікарів, адже ніколи не знаєш, хто тобі зустрінеться.

Ми все частіше звертаємося не до чергового лікаря з найближчої лікарні, де завжди шалені черги та вороже обслуговування, а до платних приватних клінік, де вам піднесуть і чашечку чаю, приймуть без черг, все по запису! Це все не займе вашого часу, порадує приємним обслуговуванням, хоч і викласти грошей доведеться більше. І в тому і в іншому випадку ми не застраховані від непрофесіоналізму лікарів.

Зараз усі поважні медичні структури мають свої сайти та портали. Як мінімум можна знайти тематичні форуми про лікарні та лікарів у вашому місті. Там докладно опишуть геть усі особливості нашої медицини та дадуть доречну пораду. Зрозуміло, що гарний лікар матиме багато позитивних відгуків в свою адресу, і навпаки. Так легко можна визначити чи варто довіряти своє здоров’я тому чи іншому спеціалісту.

Лікарський професіоналізм

«Вік живи – вік учись!» Цей вислів завжди доречний, і лікарі повинні постійно підвищувати свій рівень знань та кваліфікацію, адже його професія вимагає досконалого володіння інформацією. Тож, якщо в кабінеті лікаря всі стіни завішані дипломами, нагородами, сертифікатами – значить він прагне до цієї досконалості та володіє новітніми знаннями в лікуванні пацієнтів. Якщо ж стіни завішані похвальними грамотами, відомостями про стаж роботи та фото лікаря сумнівного характеру – це точно не ваш порятунок.

Психологічні якості лікаря

Лікарі – теж люди. Але їхня професія загартувала їхній характер та вразливість, тому іноді, при складних випадках, можна сприйняти таку жорсткість та без емоційність за байдужість та жорстокість. Насправді все зовсім не так. І у таких екстрених випадках лікар якраз і не повинен бути емоційним, та має «холоднокровно» рятувати життя пацієнту у будь-який спосіб.

Але варто звернути увагу на комфортність. Чи відчуваєте ви себе спокійно та комфортно поруч з лікарем, чи викликає він у вас довіру та бажання поділитися навіть найпотаємнішими проблемами, чи доброзичливий він, чуйний та уважний? Це дуже важливо, коли лікар та пацієнт знаходять контакт та можуть правильно зрозуміти один одного.

Процес обстеження та лікування

Ви на прийом принесли свої результати аналізів виконані в іншій лікарні. Лікар мимохідь оглянув їх та відклав убік, запевнивши, що вони неправильні і вимагає зробити ті ж самі, але у нього в лабораторії. Таке його рішення має насторожити вас, особливо, якщо його дослідження вимагатимуть додаткової оплати. Тут усе просто – хочуть «нагрітися» на вашому лікуванні.

Лікар так і не встановив діагноз

Довгі та дорогі дослідження, обстеження, аналізи давно позаду, а ваш лікар так і не зміг з’ясувати, чим насправді ви хворієте. Можливо ви і справді маєте особливу недугу або її перебіг, але найчастіше таке затягування свідчить про некомпетентність лікаря або бажання відправити вас ще на якесь дороге обстеження.
У складних медичних випадках лікарі найчастіше скликають консиліуми та консультації з іншими лікарями, не вимагаючи від вас додаткової оплати тощо. В такому випадку лікар просто зобов’язаний розібратися у проблемі, якщо не сам, то разом з колегами.

Лікар-народник

Офіційна медицина не надто вітає народні методи лікування, БАДи та різні трав’яні настоянки сумнівного походження. Але все частіше наші лікарі, аби мати гарний відсоток від продажу таких «чудо ліків», призначають їх своїм пацієнтам. Попереджаємо, БАДи, настоянки – це все добре, але такі методи лікування точно вас не зцілять. Власне, якщо у вашому листі рецептів фігурують подібні препарати, знайте напевне – на вашій хворобі наживається і лікар, і аптека, і виробники цих добавок.

Безрезультативне лікування

Лікують-лікують, гроші витікають з гаманця, а результату жодного! Жахливо! Зрозуміло, що варто було давно звернутися до іншого лікаря та припинити це знущання над собою. Особливо варто змінити спеціаліста, якщо він протягом довгого безрезультатного лікування навіть не пояснив, чому так відбувається та лікування не приносить позитивних результатів.

Джерело bdzhola.com
Останнє редагування: 03 квіт. 2016 20:20 ким pruduk.
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • ahent
  • ahent аватар
  • Молодший учасник
  • Молодший учасник
Більше
04 квіт. 2016 19:52 #106007 від ahent
Ой, знаю я немало "слабеньких" докторів в нашій лікарні, але найбільше вражає лікар-терапевт за 70-річного віку Капелюх - за які заслуги її тримають - "ума не приложу"...!

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
05 квіт. 2016 14:09 #106020 від pruduk
Будемо пам’ятати, що лікар – теж людина, він здатний і на підлість, і на помилку.
Бувають лікарі, які не до кінця щирі з пацієнтом і хочуть нажитися на чужій біді.
Бійтеся потрапити в полон до лікарів за дипломом, а не за покликанням, тому що такий лікар ЗАВЖДИ націлюється на ХВОРОБУ, але НЕ на ЗДОРОВ'Я!
Вони не знають причин захворювання - і відповідно, НЕ знають, ЯК і ЧИМ лікувати - але ревно "ЛІКУЮТЬ" !!!
В результаті, в кожній історії хвороби таких лікарів бачиш десятки медикаментів, замість двох-трьох, але точно націлених. Це показник не високого його розуму і низької кваліфікації.
Ці користувачі подякували: ahent

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.105 секунд
0
репостів
0
репостів