Як уберегтися від МОРОЗУ

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
19 січ. 2016 21:07 #104611 від pruduk
Українці страждають від морозної погоди, вже навіть є кілька жертв переохолодження. Як зберегти своє здоров'я і відчувати себе комфортно при низьких температурах?


1. Носіть вільний одяг
Дуже часто кінцівки можуть замерзати не так через холод, а як через погану циркуляції крові. Тому краще надягати такий одяг, який не сковує рухів і не передавлює кінцівки, наприклад, рукавички з тугою резинкою, або занадто щільні чоботи.


2. Їжте більше спецій
Спеції здатні не тільки задовольнити смакові рецептори, але і поліпшити кровообіг. Такі продукти, як куркума і імбир володіють сильними протизапальними властивостями. Куркума також сприяє розслабленню і розширенню судин, що попереджає замерзання. Про користь часнику в холодний період часу всім відомо. Німецькі вчені довели, що крім захисту від мікробів, щоденне вживання половини зубчика часнику покращує стан артерій і капілярів на 50%.


3. Рухайтеся
Очевидно, що рух провокує кращу циркуляцію крові в організмі. Тому треба бути максимально жвавим: гуляти, користуватися сходами замість ліфта, виконувати фізичні вправи. Це допоможе тілу підтримувати свою внутрішню температуру.


4. Приймайте ліки
Сьогодні можна знайти медикаменти, які розраховані спеціально на підтримку задовільною циркуляцію крові. Часто вони містять спеції, які мають термогенні властивості.


5. Носіть зручне взуття
Багато жінок приносять у жертву красі тепло свого організму. Вони одягають тонкі шкарпетки або гарне, але міжсезонне взуття. Саме переохолодження ніг може призвести до цілого списку жахливих наслідків, запевняють лікарі.


6. Пийте достатньо води
Зволоження необхідно організму не тільки в спеку. Для задовільного функціонування клітин, і як наслідок, для правильного кровообігу, вони повинні містити достатньо води. Жінкам фахівці рекомендують вживати мінімум два літри води в день, чоловікам - два з половиною.


7. Уникайте шкідливих жирів
Жири, що містяться в маргарині, пересмажених продуктах, деяких видах печива, викликають звуження судин. Це призводить до замерзання організму. Тому в холодний період слід обмежити вживання занадто жирних продуктів.


8. Зігрівайтеся поступово
Найпоширеніша помилка замерзлих - стрибати в гарячу ванну. Деякі судини можуть просто луснути від різкого перепаду температур. Тому необхідно "відтавати" повільно, наприклад, розтерти ноги ковдрою і поставити в теплу, а не гарячу, воду.


9. Займайтеся спортом
Якщо організм в хорошій фізичній формі, його терморегуляторні можливості дозволяють максимально швидко пристосуватися до холодних температур. Адже фізично розвинена людина апріорі має хороший кровообіг, а м'язи, в свою чергу, захищають від холоду.


До слова, до наступного понеділка в Україні ще буде морозно, але вже з вівторка почнеться підвищення температури. Переважно без опадів.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.070 секунд
0
репостів
0
репостів