Особистий простір.

  • Oleksandr
  • Oleksandr аватар Автор теми
  • Елітний учасник
  • Елітний учасник
Більше
02 лип. 2015 11:46 #99230 від Oleksandr
Особистий простір. був створений Oleksandr
У світі, переповненому людьми, зберігати особистий простір дуже складно. Проте дотримуватися відстані, що залишається між нами і співрозмовником, дуже важливо. На скільки ж корисно «підпускати» до себе співрозмовника, оточуючих?

До 15 см — прихований простір. Уразі наближення людини, яку ви не сприймаєте як дуже близьку, в тілі відбуваються фізіологічні зміни: частішає серцебиття, відбувається викид адреналіну в кров, напружуються м'язи. Підійти так близько можуть тільки дуже рідні люди. Будь-яких інших знайомих у цю зону допускати не варто. Якщо ж наближаєтеся ви до свого співрозмовника у цю зону, «готуйтеся» до того, що людина стане агресивно до вас ставитися, навіть не усвідомивши цього.

15—45 см —інтимнй простір. «Впускати» можна близьких друзів і родичів: тих, кому ми самі дали «дозвіл». Якщо це, наприклад, колега на переговорах, ви отримаєте негативний результат, навіть якщо провели зустріч за всіма правилами.

45 см—1,2 м — персональнй простір. Це відстань, якій ми надаємо перевагу на вечірках, на роботі, під час спілкування. Якщо співрозмовник стоїть далі цієї зони, ефект стане протилежним: тепер ви відчуєте дискомфорт, ніби ваш співрозмовник нехтує вами.

1,2—3,6 м — соціальнй простір. На такій відстані ми тримаємося від незнайомих людей, з якими змушені спілкуватися з тих чи тих причин. Підсвідомо ця відстань зумовлена тим, що відстань 3 метри — оптимальна, якщо особа виявиться небезпечною.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • odin
  • odin аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
03 лип. 2015 18:07 #99243 від odin
Відповідь від odin у темі Особистий простір.
Невеличке доповнення. Є ще відстань 0 (нуль см).
і ще є від 0 до -15-17 (то не дефіс - а знак мінус).

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
03 лип. 2015 18:43 #99244 від 259051213422@odnoklassniki.com
"-15-17"
Ну началось :)

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.090 секунд
0
репостів
0
репостів