Хто такі ангели?

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
25 груд. 2021 22:28 #121291 від pruduk
Хто такі ангели? був створений pruduk
Напевно, всім відомо, хто такі ангели. Принаймні, багатьом здається, що вони знають, хто такі ангели – це духовні, а значить безтілесні істоти, які «літають», тобто пересуваються в просторі за допомогою крил. Принаймні так їх зображують у мистецтві.
Я́нгол (а́нгел, а́нгол) — в християнській, мусульманській і юдейській релігіях: надприродна істота, посередник між Богом і людьми, виконує волю Бога. У християнській релігії ієрархія ангелів складається з дев'яти ступенів, що включають серафимів, херувимів, престолів (що споглядають Бога й відображають його славу), архангелів та інших. Добрі янголи служать Богові й людям (наприклад, янгол-охоронець), злі янголи (диявол, сатана), які збунтувалися проти Бога, схиляють людей до гріха.
Виходячи з даних Святого Писання, невидимі істоти постійно нас оточують і з нами товаришують, і хоча Писання говорить про це деколи символічною мовою, з якої часто бралися людські уявлення про цю присутність ангелів у нашому житті, проте, вони присутні в таємничий спосіб. Ця присутність ангелів серед людей має свою причину ще й в тому, що сам Бог став Людиною, щоб людину відкупити, і тому ангели долучаються до цієї місії самого Бога серед людей. З цього приводу ангелам належить наша вдячність, і наше їм благоговіння, проте не поклоніння чи надмірний культ, які належать Богу єдиному.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.083 секунд
0
репостів
0
репостів