ЗВ'ЯЗОК ПОКОЛІНЬ

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
23 жовт. 2021 10:15 #121202 від pruduk
ЗВ'ЯЗОК ПОКОЛІНЬ був створений pruduk
Наступність поколінь - це нитка, яку не можна розривати, це важливий зв'язок між минулим, сьогоденням і майбутнім, коли елементи минулого зберігаються і переносяться в сьогодення, а потім передаються нащадкам - ініціаторам перетворень.

Всі ми чиїсь діти, внуки, правнуки. Вони подарували нам життя, виховали, поділилися своїм досвідом. Кожне покоління відрізняється від попереднього: змінюються погляди, пріоритети, традиції. 

Зв'язок молодших поколінь зі старшими і знання свого коріння допомагає в житті, наповнює її змістом і усвідомленістю. І ось чому:

Батьки подарували нам життя. Часто людина не цінує те, чим володіє, вважає життя невдалим і нецікавим. Розуміння, наскільки воно насправді прекрасне, настає в критичних ситуаціях. Але ж напевно люди хоч раз у своєму житті відчували абсолютне щастя, зі сльозами на очах дякували за ті чудеса, які відбуваються: подароване на день народження щеня, перемога в змаганнях, зустріч з коханою людиною, народження дитини, одужання рідних від важкої хвороби. Такі моменти часом вмить змушують забути біди і негаразди, а іноді допомагають надовго відучитися скаржитися на мінливості долі. Подякуйте батьків, бабусь і дідусів за вашу дивовижне і унікальне життя.

У тому, якими ми виросли, є заслуга старших. Вважається, що в більшій мірі особистість формується в період від трьох до п'яти років. Як правило, в цьому віці малюк оточений увагою та участю і батьків, і бабусь і дідусів. На дитину сильно впливають не тільки методи виховання, а ще й особистісні особливості дорослих, їх манера поведінки, спосіб життя і звички.

Діди щиро боролися за наше щастя. Нашим предкам довелося пережити чимало воєн. Одна з найбільш значущих - друга світова. Багато ветеранів фронту і тилу мало розповідали про те, що випробували, були скупі на спогади, вони давалися їм занадто важко. І скільки ж зараз їх дітей жалкують про те, що мало запитували, чи не цікавилися подіями воєнних років, вважаючи, що часу і можливостей зробити це ще більш ніж достатньо. Адже в кожній українській родині є свої герої, але не вся сім'я знає їх історію. Однак навіть частина загальнодоступних фактів, архівів і мемуарів дають чітке уявлення про роль наших дідів в прадідів у боротьбі за те, що ми маємо. Їх цілі, самовідданість, мужність, героїзм і справжній патріотизм очевидні і спотворенню не підлягають. Пам'ять, шанування і повага, що передаються з покоління в покоління, - наша вдячність людям, які в ту хвилину забували про все і тільки виконували свій обов'язок.

Наступність поколінь - потужний ресурс. В притчах, прислів'ях і виразах мудреців різних народів значна частина присвячена плачевній частці тих, хто відрікається від родини. Уявіть, скільки людей брали участь у створенні кожного з нас, і всі вони володіли силою, мудрістю, величезним досвідом проживання у різних ситуацій. Навіть невеликий екскурс в минуле - приблизно поколінь на п'ять - змусить здивуватися тому, наскільки дивовижними були наші рідні і чим вони були чудові. І це все збереглося в нас, їхніх нащадках, дозволяючи реалізовувати накопичене століттями сьогоденя.

Можливість стати краще. Буває і так, що з рідними підтримувати зв'язок занадто важко. Наприклад, дітям, від яких колись відмовилися батьки. В такому випадку життя можна наповнити своїм власним, новим і більш відповідним змістом. Як варіант - самому стати основоположником роду, здатного бути опорою і підтримкою всіх, хто має до нього відношення. Адже на помилках батьків можна і потрібно вчитися. Пам'ятайте: яким би складним не було минуле, кожен може творити бажане сьогодення, тим самим змінюючи майбутнє - як своє, так і наступних поколінь.                                           
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.075 секунд
0
репостів
0
репостів