Де шепетівчанам сплачувати за послуги ЖКГ?

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
29 бер. 2016 13:05 #105967 від

До Шепетівського міського голови Михайла Полодюка звернулася група шепетівчан із проханням розібратися у «ціні питання» за сплату комунальних послуг. Сьогодні вони змушені платити за послуги ЖКГ (вода, світло, газ, каналізація, тощо), а кожен банк виставляє свою комісію і доводиться переплачувати за послуги незалежно від суми в квитанції.

За дорученням міського голови профільні спеціалісти виконавчого комітету з'ясували ситуацію з оплатою, спілкуючись із керуючими найбільших банків міста, а саме: «Райффайзен банк Аваль», «Приватбанк» та «Ощадбанк».

Дійсно, поспілкувавшись із керівництвом шепетівської філії «Райффайзен банк Аваль», стало очевидно, що офіційна політика банку полягає не у виді послуг, який надається (сплата послуг ЖКГ чи будь-який інший комерційний платіж), а лише від суми, яку сплачує клієнт.

Комісійна сітка банку :
Коли плата за комунальну послугу складає від 0 до 100 грн., то із споживача стягується 15 грн. обов'язкової комісії;
від 100 грн. до 500 грн. – 25 грн. обов'язкової комісії;
від 500 грн. до 1000 грн. – 30 грн. обов'язкової комісії;
від 1000грн. до 3000грн. – 40 грн. обов'язкової комісії.

Дані тарифи встановлюються центральним відділенням (офісом) банку і є однаковими по усій території України.

Проте, якщо платник є клієнтом «Райффайзен банку» і користувачем Інтернет-послуг, то може замовити спеціальну карту «Райффайзен Онлайн» і платити будь-які платежі без комісій.

Третя можливість, яку можуть використати платники – це ситуація, коли банк заключає договір із комунальним підприємством і тоді усі платники будуть платити лише ту комісію, яка передбачена в договорі. Але, на жаль, комунальні підприємства міста з вказаним банком таких договорів не заключали, а тому шепетівчани змушені платити згідно з комісійною сіткою «Райффайзен банку».

Керівництво ж другої банківської установи – Шепетівської філії «Приватбанку», відразу заявило, що фактично з усіма підприємствами міста в них уже давно укладені відповідні договори. Тому, будь-який платник послуг, навіть якщо він не є клієнтом банку (не отримує зарплату/пенсію через даний банк), за воду та електроенергію не заплатить і копійки комісії.

Стосовно ж оплати за природній газ, то, на жаль, згідно з договорами з ПАТ «Шепетівкагаз», встановлена фіксована комісія у сумі 3 грн. – незалежно від суми у квитанції. Проте, якщо Ви є пенсіонером, який отримує пенсію у «Приватбанк», то і даний вид послуг для Вас буде безкоштовним, незважаючи на договори із комунальним підприємством та політикою НБУ, який бере комісію із будь-якої фінансової операції. Просто цю комісію за Вас сплатить банківська установа. Окрім того, банк має термінали самообслуговування по магазинах, аптеках та державних установах міста, зокрема, й на 1-му поверсі Шепетівської міської ради та надає можливість користуватися послугою «Приват 24» за допомогою мережі Інтернет.

Стосовно «Ощадбанку», то даний банк також заключив договори з комунальними підприємствами міста. Відповідно, за воду й електроенергію Ви не повинні сплачувати комісію. Щодо платити за газ, то (згідно чинних договорів) встановлена комісія у розмірі фіксованої плати – 3 грн. Однак, у відділеннях банку також є термінали самообслуговування. Отож, за умови, що Ви скористаєтеся ними, комісія з будь-яких платежів (навіть плата за природній газ), незалежно від того, як Ви платите (готівкою, чи карткою, в т.ч. карткою іншого банку) – відсутня. Також клієнти банку можуть скористатися Інтернет-послугами «Ощад 24».

Окрім банківських установ, шепетівчани можуть сплачувати комунальні послуги у відділеннях Укрпошти. Ця установа заключила договори з усіма підприємствами житлово-комунальної сфери міста, тому комісії за сплату послуг з водопостачання і водовідведення, електропостачання, теплопостачання, управлінських компаній «Житлофонд» та «Управдом», за винятком плати для ПАТ «Шепетівкагаз» нараховуватись не будуть.
Серед усіх надавачів комунальних послуг населенню ПАТ «Шепетівкагаз» - єдине підприємство, яке відмовилося сплачувати банківські послуги за своїх споживачів.

За чинними договорами між Укрпоштою та ПАТ «Шепетівкагаз» маємо наступну шкалу комісії:
Коли плата за комунальну послугу складає від 0 до 200 грн., розмір комісії складає 3 грн.;
від 200 до 400 грн. - 1,5% від суми;
від 400 до 1000 грн. - 1%;
понад 1000 грн. - 0,8% комісії.

Стосовно плати за телефон, то для міського населення вона фіксована і становить 3 грн., а для сільського населення – без комісій. Якщо здійснювати оплату послуг телефону безпосередньо в офісі Укртелеком, то усі платежі приймаються без жодних комісій.

Також Укрпошта гарантує усім користувачам сучасний онлайн сервіс.

Отож, шановні шепетівчани, ми показали вам політику 3-х найбільших банків та відділень Укрпошти нашого міста. Де і як платити – вирішувати тільки Вам

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.081 секунд
0
репостів
0
репостів