Про ОСББ , чи про те як мешканці Шепетівки з району ДОКу не захотіли на Кіпр

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
27 бер. 2016 11:33 #105959 від
Кіпрська компанія Олександра Пустовойта (депутата Шепетівської міської ради і колишнього керівника «Шепетівка Енергоінвест») має нову назву «Енергоінвест-Сервіс». Орендує приміщення по проспекту Миру (колишній «Промінвест банк») продовжує, як привид блукати дворами Шепетівки, шукаючи собі поживи.

У вихідні перед католицьким Великоднем представники політичної партії «Сила Громад» та ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» вирішили провести агітацію жителів мікрорайону ДОКу (по вул. С. Бандери, колишня Ватутіна) з метою створення ОСББ. При цьому залишається дивним, що ніхто із них так і не наважився сказати, що вони від О.Пустовойта та його команди. Мабуть розуміють, що «слава» про них та їхні афери з державними коштами біжить далеко попереду, а саме слово «енергоінвест» та ще із пропискою на Кіпрі могло б не на диво сполохати довірливих шепетівчан.

Цікавим виявилося те, що на цю зустріч прийшли лише близько 50 мешканців навколишніх будинків із приблизно 300 можливих, депутати Шепетівської міської ради декількох скликань та керівник управлінської компанії «Житлофонд». І хоча збори де-юре не мали сили, проте розмова вийшла досить відвертою.

Шепетівчани виявилися готовими до політичної реклами та відразу почали задавати питання до виступаючих. Зокрема, представники ПП «Сила Громад», умовляли мешканців створити ОСББ та взяти на власний баланс прибудинкову територію (приватизувати).

Мешканці ж виступили проти, оскільки зі слів шепетівчан сьогодні вони мають комунальників, які приїжджають та виконують необхідний мінімум, а за землю навколо їх будинків відповідає міська рада (прибирають листя та сміття) і це не дозволить її дерибанити. Говорили про те, що саме ОСББ буде прирівнюватись до юридичної особи, яка сама повинна наймати своє керівництво, бухгалтерію, юриста (яким потрібно платити зарплату) та шукати столярів, сантехніків та інших фахівців для обслуговування будинку.

Побачивши що містяни ознайомлені із прихованими «каменями», про які замовчували доповідачі, помічниця О. Пустовойта, заявила що ОСББ це річ яка підтримується навіть міським головою. Насправді ж даний вираз був озвучений спеціально, при чому посилалася доповідачка лише на офіційний сайт міської ради на якому традиційно доноситься політика державної влади, а не персональне ставлення очільника міста.

Крім того, люди були обурені тим, що ОСББ як юридична особа повинна повноцінно розраховуватися за спожиті послуги. Якщо ж ні, то ті хто платять – будуть змушені платити і за квартири-боржники. Якщо ж борги не погашатимуть, то згідно зі змінами у законодавстві, відкривається можливість арешту майна, або того, що стоїть на балансі ОСББ.

Тобто такі компанії, як «Енергоінвест-Сервіс» (в основних видах діяльності вже закладено операції з нерухомістю), зможуть продавати квартири чи інше майно, яке стоїть на балансі ОСББ, у якого будуть борги. Таким чином, 3-5 квартир-боржників можуть призвести до арешту чи втрати майна, яке належить членам новоутвореного об’єднання.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
26 квіт. 2016 14:11 - 26 квіт. 2016 15:50 #106310 від 555valera
Не зовсім мені зрозімилий підтекст цієї теми. Не порівнюйте праведне з грішним. ОСББ є було і буде. В нашому регіоні дуже багато ОСББ, але є одне но. Вони створювались на базі нових будинків, мешканці яких є здебільшого молоді люди, які вже приватизували квартири і мають відповідні документи. Поясніть мені, яким чином і хто у них забере їхнє майно???. З ними, в разі, боргів буде судитися уповноважена особа ОСББ а не якийсь там бувший депутат. Не вводьте людей в оману.
Створювати ОСББ - це є нормальним явищем. За законодавством, з вересня ЖЕК не буде обслуговувати багатоквартирні будинки. Тому і пропонується людям створювати ОСББ.
Останнє редагування: 26 квіт. 2016 15:50 ким 555valera. Причина: Деякі думки іще появились

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
26 квіт. 2016 15:58 #106311 від 555valera
якийсь "бред"...Новостворені ОСББ-це контора, яку і створять самі люди. І в правлінні ОСББ обовязково будуть мешканці будинку. І якщо взяти до уваги судову практику, то спочатку до боржників, які не виконують рішення суду ні як не застосовується арешт квартир. Ви хочете навести конкретні факти в Шепетівці?

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
26 квіт. 2016 16:11 #106314 від Dj Os
Трішки не праві і ви Валера і автор теми, ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» має свій план з цього приводу, за допомогою якого жителів будуть обдирати як липку, при чому все в межах Закону. Трішки пізніше розпишем, зараз збираємо певну інформацію.
Поки що головне, що потрібно знати людям, що ОСББ потрібно створювати! Тут не може бути альтернатив, але в жодному разі не звязуйтесь з партією «Сила Громад» чи з кимось із ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • pavlok
  • pavlok аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
11 лип. 2016 20:16 #107424 від pavlok
є інформація про план?
Я також чув про якісь "плани", але конкретних прикладів/інфо не було, тільки на рівні пліток.

Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dentist
  • Dentist аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
11 лип. 2016 20:46 #107426 від Dentist
Павлуша, чого ігноруєш мої питання?

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.075 секунд
0
репостів
0
репостів