У Хмельницькому розпочали відкачувати звалищний газ

Більше
24 січ. 2018 21:53 #116520 від либерман
Сьогодні відбувся запуск роботи установки з дегазації полігону твердих побутових відходів., повідомляє Хмельницька міська рада.

Фактично, проект було розпочато ще 2016 року. Тоді техніко-економічне обґрунтування здійснив для міської ради Проект USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні», у рамках якого було замовлено експертизу в Інституті газу НАН України, аби з’ясувати чи є газ на хмельницькому сміттєзвалищі і чи можна його використовувати для якихось потреб.

У червні 2017 року було проведено конкурс на визначення інвестора, у результаті якого переможцем стала компанія «Біогаз ЕНЕРДЖІ».

Тож тепер з хмельницького полігону буде відкачуватись звалищний газ, який у спеціальній установці перероблятиметься на електричну енергію, яку ТОВ «Біогаз ЕНЕРДЖІ» продаватиме по «зеленому тарифу» державному підприємству.

13% від загальної суми сплачуватиме місту, за підрахунками це становитиме близько 2,5 млн грн на рік. Кошти надходитимуть на рахунок «Спецкомунтрансу» й будуть використовуватись виключно на роботи, пов’язані з потребами полігону твердих побутових відходів.
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
24 січ. 2018 21:58 #116522 від Dj Os
А реально вже установка працювала? Які результати?

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.078 секунд
0
репостів
0
репостів