Звільнений заступник начальника ГУ НП Хмельниччини поновився на посаді

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
23 бер. 2017 16:30 #111858 від Dj Os

Колишній заступник начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Володимир Марчук поновився на займаній посаді.

Про це свідчить постанова Хмельницького окружного адміністративного суду від 6 березня.

Поліціянт оскаржував у суді два накази Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області від 20 жовтня 2016 року. Перший за №1107 стосувався порушення службової дисципліни та притягнення до адміністративної відповідальності пана Марчука. Інший №326о/с мав на меті його звільнення зі служби в поліції на підставі п. 6 ч. 1 ст. 77 Закону України “Про Національну поліцію” у зв’язку з реалізацією дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення зі служби.

Як стало відомо, начальник обласної поліції генерал поліції третього рангу Микола Семенишин 19 жовтня 2016 року призначив службове розслідування. Підставою слугували публікації в мережі Інтернет і на вихід каналі “NEWSONE” матеріалу критичного змісту про поліцію Хмельницької області (у сюжеті йшлося про слідчі дії, які проводять працівники внутрішньої безпеки та Генеральної прокуратури України у службовому кабінеті заступника начальника ГУНП в Хмельницькій області полковника поліції Марчука у справі за розкрадання паливно-мастильних матеріалів).

У ході службового розслідування з’ясовано, що 8 квітня 2016 року Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України за фактами перевищення влади окремими працівниками поліції ГУНП в Хмельницькій області, в рамках якого проводився комплекс негласних слідчо-розшукових дій.

Досудовим розслідуванням з’ясовано, що у період з грудня 2015 року Марчук неодноразово ставив вимогу керівникам структурних та територіальних підрозділів ГУНП про перерахунок коштів на суму 5000 грн на картку ПАТ КБ «Приватбанк», що належить близкій до екс-правоохоронця особі.

Згідно з ухвалою Печерського районного суду Києва від 26 вересня, «мзду» платили начальник відділення забезпечення автотранспортом, начальник сектора превенції Хмельницького ВП, інспектор сектора контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУНП, інспектор УОАЗОР ГУНП.

Суддя Хмельницького окружного адмінсуду Петро Салюк витребував письмові пояснення у ГПУ про хід та стадію зазначеного кримінального провадження щодо Марчука. У відповіді правоохоронців говорилося, що на 1 лютого 2017 року досудове розслідування триває, підозра про вчинення кримінальних правопорушень Марчуку не повідомлялася, запобіжні заходи стосовно останнього не застосовувалися.

“Враховуючи вищезазначене, судовим розглядом встановлено, що факт порушення службової дисципліни з боку заступника начальника ГУНП в Хмельницькій області полковника поліції Марчука не доведений. Остаточне рішення по кримінальному провадженню № 42016000000000971 не прийняте… Суд приходить до висновку, що застосування дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення, яке є крайнім заходом дисциплінарного впливу застосовано за відсутності правових підстав, без урахування усіх обставин у справі та дотримання принципу пропорційності між вчиненим дисциплінарним проступком та мірою дисциплінарної відповідальності”, – сказано у судовому рішенні.

Також суддя Салюк у постанові наголосив про негайне поновлення Володимира Марчука на посаді заступника начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Довідково. Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України у супроводі департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України з квітня 2016 року здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органа, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) та інших тяжких кримінальних правопорушень.

За даними офіційного сайту ГПУ, встановлено, що службові особи керівного складу Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області за попередньою змовою між собою протягом 2015-2016 років організували та впровадили в роботу корупційну схему розкрадання паливно-мастильних матеріалів (тонни пального, а саме бензину марки А-92, А-95 та дизпального), а також їх подальшого збуту фізичним особам, які призначались на повсякденні потреби структурних і територіальних підрозділів поліції.

Крім цього, під час досудового розслідування виявлено непоодинокі факти розкрадання цими ж працівниками поліції великих сум коштів, спрямованих на закупівлю продовольчих товарів для підрозділів, які перебувають у зоні проведення АТО.
НГП

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • GoBLin
  • GoBLin аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
  • Все возможно :)
Більше
24 бер. 2017 09:00 #111865 від GoBLin
Ахахах, красавчики, что тут еще сказать можно.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.130 секунд
0
репостів
0
репостів