«Податковий маневр» Петра Порошенка

  • GoBLin
  • GoBLin аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
  • Все возможно :)
Більше
04 квіт. 2016 12:20 #106004 від GoBLin
Петя Петя... був створений GoBLin

Скандал #PanamaPapers теперь объясняет, почему Банковая руками марионеток устроила этот позор с электронными декларациями и чуть не лишила Украину безвизового режима.

Незадекларированный офшор Петра Порошенко уже завтра мог бы стать частью уголовного процесса, если бы действовала система электронного декларирования, в рамках которой была бы подана его декларация без этой офшорки.

Но вы помните, как этой инструмент антикоррупционной борьбы уничтожали - сперва руками бюджетного комитета, а потом "законом Денисенко". Теперь понятно - почему.

Все факты, которые стали известны обществу благодаря утечке документов из офшорной компании Mossack Fonseca, получат только политическую оценку. Тем более в условиях, когда НАБУ также не имеет права проводить следствие против президента - так выписан закон. В этой ситуации я согласен с Mustafa Nayyem, что единственный способ дать оценку произошедшему - это создать временную следственную комиссию в парламенте Украины, обеспечив максимальную независимость и прозрачность ее работы. Тем более, что политическая оценка, исходя из украинской истории, часто бывает страшнее юридической.


www.facebook.com/leshchenko.ukraine/posts/1030901336980534

www.occrp.org/ru/panamapapers/ukraine-poroshenko-offshore/

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • pruduk
  • pruduk аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
04 квіт. 2016 12:51 #106005 від pruduk
Панамські документи»: в чому полягають порушення Петра Порошенка


Український президент потрапив в епіцентр грандіозного міжнародного скандалу


АВТОР: ДЕНИС ЗАКІЯНО

У «Панамських документах» журналісти знайшли дані про офшорну компанію Prime Asset Partners Ltd., яку Mossack Fonseca в серпні 2014 року заснувала в юрисдикції Британських Віргінських Островів для Петра Порошенка.
«Гірка іронія цієї історії полягає в тому, що новина про «президентський офшор» з'являється в той момент, коли український уряд активно бореться з використанням «податкових гаваней», через які країна недоотримує щороку $11,6 млрд... Ще більш трагічна іронія в тому, що, судячи з наявних документів, Порошенко щосили намагався захистити свої фінансові активи в «податковій гавані» в той момент, коли градус конфлікту між Україною і Росією досяг найвищої точки», − пише Центр із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).
У даних Mossack Fonseca сказано, що віргінському офшору відведено роль холдингової компанії для українських та кіпрських структур кондитерської корпорації Roshen. Журналісти-розслідувачі вважають, що Петро Порошенко мав намір за допомогою цього офшору заощадити мільйони доларів податків, які в інакшому випадку він мав платити в Україні.
На думку опитаних Forbes юристів, якщо ті копії документів, які викладені на загальний огляд, є достовірними, то порушення криються в кількох нюансах не пов'язаних з оподаткуванням операцій з продажу/непродажу активів, чого поки що не відбулося.
Згідно з Декретом про валютне регулювання і валютний контроль будь-який резидент України, який хоче придбати акції (корпоративні права) іноземних компаній, повинен отримати індивідуальну ліцензію НБУ на таку операцію. При цьому, згідно з Постановою НБУ №122 від 16.03.1999 (зі змінами та доповненнями), не встановлена мінімальна сума інвестиції, при якій настає обов'язок отримати таку ліцензію не встановлена. Тобто придбання навіть однієї акції вартістю $1 вимагає отримання такої ліцензії.
Дуже часто цю норму українці обходять шляхом фіктивного отримання акцій (корпоративних прав) у дар. Таким чином, якщо індивідуальна ліцензія НБУ на інвестування за кордон не була отримана особою, яка одержала у власність акції не шляхом дарування або спадкування, то ця особа порушила Декрет про валютне регулювання і Постанову НБУ (що тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100% вартості таких активів). Якщо ж акції завбачливо були «подаровані» особі, то необхідно було задекларувати вартість акцій як дар і заплатити відповідний податок.
Петро Порошенко не задекларував активи свого віргінського офшору ні в 2014 році, ні в 2015 році, що може бути порушенням закону. Він мав відзвітувати про $3085 ($1000 коштують акції Prime Asset Partners, $2000 − акції її кіпрської «дочки» CEE Confectionary і $85 − акції нідерландського підрозділу Roshen Europe B.V.)
Ці користувачі подякували: Dj Os, Novaya

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
05 квіт. 2016 00:44 #106009 від Dj Os
Мені особливо подобається як Порошенко зараз морозиться від цих оффшорів тупо

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.123 секунд
0
репостів
0
репостів