Розенко розвіяв "страшилки" щодо субсидій

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
12 лют. 2016 22:25 #105345 від pruduk
Після підписання Президентом на початку року закону, що дозволяє розкривати банківську таємницю за запитом Міністерства фінансів для перевірки даних, які громадяни надали при оформленні соціальних виплат, в мережі Інтернет почали розповсюджувати різні «страшилки». Проте банківські рахунки не мають жодного відношення до системи субсидій. За наявність банківського рахунку субсидій не позбавляють.

Про це у коментарі IA ZIK сказав міністр соціальної політики України Павло Розенко.

Він зазначив, що всі інсинуації навколо того, що людей будуть позбавляти субсидій за банківські рахунки – це чутки, які хтось свідомо зараз роздмухує і хоче розгойдати ситуацію в країні навколо цього питання. На думку міністра, система субсидій прекрасно спрацювала: «Незважаючи на те, що тема тарифів завжди гостро розкручувалася різними політичними силами, в Україні маємо у цьому відношенні спокій, практично 100-відсоткову сплату населенням тарифів за газ, електроенергію, тепло. Ясна річ, це комусь не подобається і починається розповсюдження таких зовсім необґрунтованих чуток».

Міністр соцполітики наголосив, що системі субсидій нічого не загрожує і людей це жодним чином не торкнеться.

Через теплу зиму в користувачів субсидій накопичились значні суми переплат на рахунках за енергоносії. На запитання про те, чи буде держава забирати ці зекономлені кошти, Павло Розенко відповів, що вони можуть зробити висновки лише за підсумками всього опалювального сезону. «Накопичення коштів на рахунках відбувається завдяки тому, що ми маємо теплу зиму. Якщо зима була б більш холодною, ми б мали зовсім іншу ситуацію. Проте, треба пам’ятати, що є ліміт – 1200 кубів газу за пільговою ціною», – сказав Розенко.

Він закликав людей економити, не піддаватися на жодні провокації, на кшталт, терміново палити газ, бо заберуть субсидію. «Треба економити і за підсумками опалювального сезону, коли будемо бачити остаточний баланс, уряд буде приймати рішення, що робити з тими коштами, які накопичуються в людей на рахунках. Є різні варіанти вирішення цієї ситуації. Ці кошти можна буде використовувати в наступні періоди або не виключається варіант, що ці кошти будуть якимось чином виплачувати людям на руки. Моя позиція така: якщо людина економить, вона має це відчути», – сказав Павло Розенко.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
12 лют. 2016 22:36 #105346 від Mihailo-Voronchuk-JW-odnoklassniki

ці кошти будуть якимось чином виплачувати людям на руки

:silly: :lol: :lol: новий анікдот.

Спіонерять ці кошти, у нас по іншому не буває. Уже "кіотські" в діло пустили? :lol: От там саме будуть і "зекономлені".

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
13 лют. 2016 09:40 #105350 від pruduk
Думаю, що це певна відповідь Розенка на мій лист-звернення до пана Яценюка...

press@yatsenyuk.org.ua » Прем’єр-міністру України ЯЦЕНЮКУ А. П.

Шановний пане Яценюк,ви людина грамотна,сумніву не має, але думаєте не про народ, а про незароблені прибутки приватних і ін. підприємств, що надають комунальні послуги населенню.

Суть мого висновку в тому, що маса людей, що отримують субсидії, отримує квитанції за комунальні послуги з переплатою.
Я розумію, що людині, яка отримує субсидію, призначають обов'язкову плату і власне субсидію, тобто те, що держава платить за неї.
Незалежно від того, чи вона використала призначені куби газу, води чи ні, субсидія, тобто державна частка, обов'язково кидається на особовий рахунок людини в газовій конторі, чи водоканалу. І вони цими державними, дармовими грішми користуються.

Тоді скажіть мені: Який до бісу інтерес мені економити газ, воду тощо, коли цією економією користується монополіст послуг?
Якщо субсидія нараховується, ніби то мені, то і перерахуйте її на мій рахунок і тоді я уже буду думати, що зробити, щоб зекономити на газі, воді, теплу!

Але,що я вам розказую, ви, я повторюсь, не дурний чоловік,але поступаєте не по державницькі, а як корупціонер!
Ці користувачі подякували: LuK

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.088 секунд
0
репостів
0
репостів