27 червня 2013 року відбулася чергова сесія Шепетівської міської ради

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
04 лип. 2013 19:56 #86122 від Dj Os
27 червня 2013 року відбулася чергова сесія Шепетівської міської ради. Депутати міської ради від ВО "Свобода" активно виступили на захист інтересів шепетівців. Сесійна зала була переповнена. Крім офіційно запрошених керівників підприємств, установ і організацій, сюди прийшли підприємці, мешканці окремих житлових будинків. На сесію прибув також народний депутат України свободівець Ігор Сабій.

Вже під час розгляду першого питання "Про внесення змін до бюджету міста на 2013 рік" після виступу голови фракції ВО "Свобода" в Шепетівській міській раді Богдана Одуда, який вказав на неправомірність перерозподілу окремих статей бюджету, у присутніх виникли підозри в махінаціях з боку влади. Зокрема, проєкт передбачав здійснити виплатити з міського бюджету за судовими рішеннями 30 000 грн. фірмі, яка охороняла приміщення виконкому, як борг за 2012 рік. А це означає приховану форму нецільового використання бюджету. Оскільки ці кошти не було передбачено 2012 року, міський голова не мав права без згоди депутатів підписувати з цією структурою жодного договору.

Під тиском громади "регіональна" більшість не змогла проголосувати з першого разу за питання щодо внесення змін до бюджету 2013 року. Не вдалося це зробити ні за другої спроби й навіть ні за третьої. Порушуючи регламент ради, міський голова Сергій Антонюк (голова Шепетівської міської організації Партії регіонів) "протягнув" це рішення завдяки грубим порушенням з боку голови лічильної комісії Наталії Стасюк (члена Партії регіонів і працівника одного з відділів виконкому), яку кілька разів ловили на тому, що оголошувала зручні для міського голови результати голосування. Після втручання свободівців у процедуру підрахунку голосів та проведення кількох повторних перерахунків чиновниці-депутату стало погано й вона покинула сесійну залу.

Питання соціяльного захисту населення яскраво показано у рішенні місцевих "регіоналів" про надання матеріяльної допомоги громадянці Лаврук, якій, за її заявою у зв'язку з пожежею в будинку, надали всього лише 500 грн. З пропозиціями внести зміни до цього рішення виступили одночасно два депутати від ВО "Свобода" Богдан Одуд та Михайло Полодюк. Останній, зокрема, сказав, що це рішення є цинічною насмішкою над людиною тоді, як два наступних рішення передбачають введення 2,5 нових посад у склад працівників виконкому, а це на рік обійдеться міському бюджету близько 100 000 грн. Перерозподіл коштів у бік збільшення допомоги погорільця ніхто з "регіоналів" не захотів підтримати. Не проголосували за це питання й депутати-директори шепетівських шкіл.

До проэкту рішення про затвердження плану роботи Шепетівської міської ради було внесено дві пропозиції. Перша – від Михайла Полодюка – про організацію секретаріятом звіту депутатів міської ради як у ЗМІ, так і за місцем обрання, яку було ухвалено під тиском присутніх у залі мешканців. Друга ж пропозиція, атовром якої був Богдан Одуд, про публічний звіт міського голови Сергія Антонюка перед громадою міста, попри скандування у залі, не змогла набрати достатньої кількости голосів.

Окремо слід відзначити програму соціяльно-економічного розвитку Шепетівки на 2013 рік, яку "регіонали" хатвердили, незважаючи на критику з боку свободівців. Зокрема, Богдан Одуд вказав на те, що "регіонали" в цій програмі зобов'язуються зменшити рівень безробіття з 2 % 2012 року до 8% 2013-го . І це не один ляп цієї програми.

За пропозицією свободівців Богдана Одуда та Юрія Вахоцького до загальноміської програми державних, місцевих та професійних свят було внесено розділ зі вшанування Героїв Крут. Не підтримали "регіонали" й відзначення свята українського козацтва та УПА.

Активно підтримали свободівці й мешканців будинків 2, 4, 6 по Старокостянтинівському шосе. Ці люди об'єдналися в ОСББ вже кілька років тому з метою здешевити комунальні послуги. Люди незадоволені тим, що створена приватна управлінська компанія "УПРАВДОМ", яку очолює Роман Тихончук (близький до міського голови та родич одного із заступників голови Шепетівської РДА), отримує з цих трьох будинків майже по 20 000 грн. у місяць, а роботи ніякої не виконує. Чиновники міськвиконкому вирішили не дати людям можливости господарювати самим. Після виступів свободівців Михайла Полодюка та Богдана Одуда за активної підтримки зали, питання було проголосовано позитивно. Мешканці навіть змусили міського голову підняти руку "за".

У питанні про надання згоди про передачу залізничного водоканалу Південно-Західної залізниці з 2000 абонентів у комунальну, а згодом у приватну ТОВ "Шепетівка енергоінвест" позицію депутатів від ВО "Свобода" у Шепетівській міській раді висловив Михайло Полодюк, який, зокрема, зазначив, що ті, хто сьогодні збирається голосувати за таке рішення розв'яжуть руки київським можновладцям та наблизять час "прихватизації" Укрзалізниці і сприятимуть монополізації водопостачання в одних приватних руках, що саме по собі є загрозою для життєдіяльности міста, оскільки до цього часу невідомо, хто з одеських можновладців стоїть за ТОВ "Шепетівка енергоінвест". Промовець нагадав присутнім, що саме після подібних рішень було повністю знищено залізничний хлібозавод, залізничний профілакторій тощо. Депутати дослухалися до позиції свободівців і згоди не надали.

Не вдалося свободівцям переконати депутатів міської ради і відстояти інтереси підприємців у питанні внесення змін щодо організації на території міста виносної торгівлі та в питанні діяльности привокзального ринку. Питання заборони торгівлі овочами та фруктами виникло в місті після того, як родичі міського голови відкрили так званий "новий комунальний ринок" на проспекті Миру. Депутат-свободівець Михайло Полодюк у своєму рішенні пропонував врегулювати це питання шляхом проведення спільної роботи депутатів, чиновників від виконкому та підприємців, проте міський голова, побачивши розгубленість у лавах "регіоналів" та "тушок", дбаючи про статки своєї родини, порушуючи законодавство України з трибуни сесійної зали дав вказівку "своїм" депутатам не голосувати. Для позитивного вирішення цього питання не вистачило 4 голоси. Це рішення, окрім "регіоналів", не підтримали депутати від КПУ та декілька депутатів від опозиційних сил.

Прес-служба Шепетівської міської організації ВО "Свобода"
Ці користувачі подякували: Dentist

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.058 секунд
0
репостів
0
репостів