Молочну кухню вкрали!

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
18 лют. 2013 21:17 #84534 від
Молочну кухню вкрали! був створений
КОПЕРФІЛД НЄРВНО КУРІТ В УҐЛУ

19 липня 2012 року Виконавчий комітет Шепетівської міської ради (далі – Міськвиконком) своїм рішенням № 174 (пункт 1.9) передав територіальній громаді міста Шепетівка в особі Шепетівської міської ради право власності на нежитлове приміщення «Молочної кухні» загальною площею 217 квадратних метрів, за адресою: вул. Чкалова, 22.
Що поганого в прагненні міського голови й очолюваного ним міськвиконкому примножувати майно територіальної громади міста? – спитаєте Ви.
Звичайно нічого поганого, якби не одне але…
Молочна кухня, збудована у 1987 році, протягом усіх двадцяти п’яти років свого існування, була невід’ємною частиною Шепетівської центральної районної лікарні, приміщення якої, відповідно до статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (21.05.1997 № 280/97-ВР), належали і належать до спільної власності територіальних громад Шепетівського району, а не міста!
Отже, прийнявши таке рішення і змінивши власника Молочної кухні, Міськвиконком перевищив свої повноваження. Причому зробив це не те, що не порадившись із представником законного власника нерухомого майна, а навіть не поставивши до відома ні головного лікаря Шепетівської центральної районної лікарні, ні голову Шепетівської районної ради, а це вже прямі ознаки рейдерського захоплення.
Шепетівська ЦРЛ, не відаючи, що стала жертвою такого зухвалого грабунку, продовжувала утримувати приміщення Молочної кухні та сплачувати кошти за спожиті нею комунальні послуги.
Та коли у грудні 2012 року адміністрація лікарні звернулася до Бюро технічної інвентаризації (БТІ) за свідоцтвом про право власності на об’єкти нерухомого майна, то з’ясувалося, що Молочна кухня тю-тю…
Зрозумівши, що запахло смаженим, Шепетівський міський голова С. А. Антонюк 21 грудня 2012 року збирає нове засідання Міськвиконкому, на якому скасовують п. 1.9 рішення № 174 від 19 липня 2012 року і приймають нове рішення: «Оформити Територіальній громаді Шепетівського району в особі Шепетівської районної ради право власності на комплекс будівель Шепетівської центральної районної лікарні загальною площею 23274,7 м2».
Здавалось би, можна порадіти за нашого міського голову: людина прозріла і перестала красти на честь православного посту (як співав В. С. Висоцький – «…от осознанья, так сказать, и просветленья…»).
Але через кілька днів міський голова вносить проект рішення «Про прийняття нерухомого майна будівлі «Молочної кухні» у власність територіальної громади міста» вже на сесію Шепетівської міської ради.
Як то кажуть – ти його в двері, а воно у вікно…
Під час засідань постійних депутатських комісій напередодні сесії депутати запитували: «В чому ж причина, що Антонюк зазіхає на лікарняне приміщення?». Люди з команди мера в один голос відповідали: «Бо лікарня не має на те приміщення жодних документів».
Зачекайте, але якщо лікарня не матиме документів на хірургічний корпус, то мер хапне і його? Та й чи насправді таких документів немає? Хтось запитував про це представників закладу?
Зрозумівши, що нахабство мера-клептомана обурило навіть слухняних депутатів-лікарів із його рідної фракції, проект рішення прибрали з порядку денного вранці перед самим початком сесії.
Та чи відмовився міський голова від своїх намірів хапнути молочну кухню?
Гадаємо, що ні, і для таких побоювань є вагомі підстави.
Звернімо увагу на загальну площу комплексу будівель Шепетівської ЦРЛ, зазначену у рішенні Міськвиконкому від 21 грудня 2012 року – 23274,7 кв. м.
А тепер звернемось до документів, на відсутність яких нарікав міський голова, «рятуючи» Молочну кухню, що впала йому в око.

Документ перший – Довідка голови Шепетівської районної ради М. С. Ковальчука, надана Шепетівській ЦРЛ у жовтні 2011 року, про те, що відповідно до рішення сесії Районної ради від 17.07.1992 року № 3 «Про перелік об’єктів комунальної власності району» зі змінами, внесеними рішенням сесії Районної ради від 27.10.2006 року № 15, приміщення й обладнання Шепетівської центральної районної лікарні належать до спільної власності територіальних громад Шепетівського району та перебувають в оперативному управлінні лікарні та на її балансі.
Загальна площа приміщень Шепетівської центральної районної лікарні становить 24911,88 м2…

Документ другий – Довідка начальника Управління охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації Н. В. Свестун про стан матеріально-технічної бази Шепетівської ЦРЛ, як суб’єкта господарської діяльності, наявність у нього нормативно-правових документів, у тому числі нормативних документів зі стандартизації, необхідних для провадження господарської діяльності з медичної практики, видана 20 жовтня 2011 року.
Це об’ємний документ, але важливим для нас є його пункт 3.6. Перелік наявних приміщень та їх оснащення. Загальна площа приміщень 24911,88 м2. У пункті 2 цього Переліку зазначене і приміщення молочної кухні.

Документ третій – Ліцензія Міністерства охорони здоров’я України на право провадження Шепетівською ЦРЛ медичної практики. Цей документ видано лікарні на підставі двох попередніх.

Отже, Міністерству охорони здоров’я України наявних документів вистачило. Як казали древні римляни, – Sapienti sat (розумному вистачить)…

А тепер порівняйте загальну площу комплексу будівель Шепетівської ЦРЛ, яка була ще рік тому, з тією, яку залишив їй промерський Міськвиконком 21 грудня 2012 року і Ви зрозумієте, яка ціна питання.
Проводимо нехитру арифметичну дію – від 24911,88 м2 віднімаємо 23274,7 м2 і отримуємо 1637,18 м2.
Одна тисяча шістсот тридцять сім квадратних метрів площі лікарняних приміщень (майже вісім Молочних кухонь), наче за помахом чарівної палички, випарувались.

Та куди там усесвітньо відомому ілюзіоністу Девіду Коперфілду з його зникаючими танками і вагонами братися до нашого мера?...

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Lego
  • Lego аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
19 лют. 2013 20:15 #84559 від Lego
Відповідь від Lego у темі Молочну кухню вкрали!
Это просто ужас какой-то...
Чего уж туалеты себе не отхватил?

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • LuK
  • LuK аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
19 лют. 2013 20:19 #84560 від LuK
Відповідь від LuK у темі Молочну кухню вкрали!
а та кухня працювала?
бо пару раз проходила повз,вона була постійно зачинена :dry:
взагалі приміщення виглядало закинутим і не працюючим.
чи можливо я помиляюсь...

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
19 лют. 2013 23:17 #84563 від Порву любого

LuK пише: а та кухня працювала?
бо пару раз проходила повз,вона була постійно зачинена :dry:
взагалі приміщення виглядало закинутим і не працюючим.
чи можливо я помиляюсь...


Там планувалося розмістити амбулаторію сімейної медицини і квартиру сімейного лікаря.
Ці користувачі подякували: LuK

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.109 секунд
0
репостів
0
репостів