Переймали норвезький досвід

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
05 квіт. 2017 15:01 #112013 від

Як впровадити норвезький досвід з децентралізації в Україні - обговорювали на початковій конфереції робочих груп з підвищення ефективності діяльності в сферах економіки та фінансів
3-4 квітня міський голова Михайло Полодюк, начальник управління економічного розвитку Олександр Гринь прийняли участь у конференції з підвищення ефективності діяльності в сферах економіки та фінансів. Захід відбувався в рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що реалізує Норвезька асоціація місцевих і регіональних влад та Норвезький інститут міських і регіональних досліджень за фінансової підтримки МЗС Норвегії.

У конференції взяли участь близько 130 представників органів місцевого самоврядування з 44 українскьких громад, які долучилися до участі у проекті «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні».

Відкрили захід Виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик та Посол Норвегії в Україні Уле Т. Хорпестад. "Співраця з нашими колегами з Норвегії є досить успішною. Чим цікавий норвезький досвід для нас? Ми одночасно почали реформу місцевого самоврядування. У Норвегії поки що триває процес добровільного об'єднання територіальних громад. Основна мета не зекономити, а створити такі структури, які б могли економічно подбати про розвиток держави. Є спільне, що об'єднує - це проведення децентралізаційної реформи. У Новегії є цікаве ноу-хау - формування мережі ефективності. У нас буде сформовано чотири групи ефективності", - зазначив Мирослав Пітцик. Він подякував норвезьким колегам, які не тільки поділилися філософією, методологією проекту, але й надали фінансову підтримку. "Завдяки цьому ми зможемо адаптувати норвезький досвід в українських містах", - підкреслив Мирослав Пітцик.
Посол Норвегії в Україні Уле Т. Хорпестад детально зупинився на співпраці Норвегії з Україною. "Норвегія підтримала український вибір. Революція Гідності - початковий пункт налагодження глибокої та інтенсивної співпраці наших країн", - зазначив Посол. Він запевнив, що Норвегія продовжуватиме підтримку України у проведенні реформ. Зокрема, за такими напрямками - верховенство права, ефективне використання енергії, економічні реформи, гуманітарна допомога, особливо на сході України.

"Проект "Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні" ми підтримуємо протягом двох років. Процес децентралізації є важливим в Україні. Мета цього проекту - підтримка громад на місцях задля покращення інфраструктури, ефективності фінансування громад, у тому числі тих, які розташовані у сільській місцевості", - наголосив Уле Т. Хорпестад.

Він висловив позитивне враження від співпраці Асоціації міст України з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад та Норвезьким інститутом міських і регіональних досліджень. "Маю тверде переконання, що співпраця, що відбувається між партнерами, й надалі буде плідною", - зазначив Посол. Уле Т. Хорпестад привітав Асоціацію міст України з 25-річчям та подякував їй за внесок у процес децентралізації, що триває в Україні.

Наприкінці міський голова Михайло Полодюк підписав Меморандум про готовність долучитися до роботи в групі підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування.



Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Іван
  • Іван аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
05 квіт. 2017 22:51 #112022 від Іван
Відповідь від Іван у темі Переймали норвезький досвід
Більше підходить назва статті - "Слухали" про досвід, а не переймали.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dentist
  • Dentist аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
06 квіт. 2017 09:41 #112024 від Dentist
Відповідь від Dentist у темі Переймали норвезький досвід
Всюди зрада всюди всюди всюди. А слухати це не навчатись?

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Іван
  • Іван аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
06 квіт. 2017 19:52 #112029 від Іван
Відповідь від Іван у темі Переймали норвезький досвід
Вирвано : Мета цього проекту - підтримка громад на місцях задля покращення інфраструктури, ефективності фінансування громад, у тому числі тих, які розташовані у сільській місцевості".
Вже втілюється в реальність??? Чи послухали?!!

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.115 секунд
0
репостів
0
репостів