Відбулося засідання комісії з питань легалізації виплати заробітної плати

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
01 лист. 2016 20:41 #109362 від

1 листопада 2016 року відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. Провів засідання міський голова Михайло Полодюк.

Комісія розглянула питання про дотримання суб'єктами господарювання міста законодавчо встановлених гарантій в оплаті праці найманих працівників. Інформацію щодо виявлених порушень виклав Іван Дячук – заступник начальника управління праці та соціального захисту населення, начальник відділу праці та соціальних зв'язків. Для обговорення цієї теми були запрошені роботодавці, виплати у яких є часом нищими від мінімальної заробітної плати. Від підприємців отримані пояснення, вони визнають порушення і зобов'язалися їх усунути. Майже всі підприємці погодилися підвищити заробітну плату своїм працівникам, згідно законодавства. Прийнято рішення повторно запросити роботодавців, які до цього ігнорували звернення робочої групи.

Під час наради було розглянуто питання погашення заборгованості із відшкодування пільгових пенсій та страхових внесків до пенсійного фонду. Начальник Шепетівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області – Ліліана Танасієнко проінформувала про наявність боргів у двох підприємств міста. Керівник одного з них зобов'язався погасити заборгованість до кінця поточного місяця. Щодо іншого вирішено, повторно запросити керівника на наступне засідання комісії, у випадку не погашення боргу до того часу.

На завершення простежили виконання протокольного рішення міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення від 30 серпня 2016 року. Переважно, роботодавці дослухалися до вимог і підвищення заробітної плати було здійснено. Щоправда, є випадки, коли воно було настільки несуттєвим, що тільки усунуло факт порушення, а ситуацію не вирішує. Оскільки, з черговим підвищенням мінімальної заробітної плати, яке очікується вже в грудні 2016 р. у них знову будуть виявлені порушення.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.079 секунд
0
репостів
0
репостів