Чому ховається міська влада?
- Автор теми
- Відвідувач
Та коли подивитись на місцевий рівень, і зокрема на Хмельниччину і Шепетівку - тут картина геть протилежна. Не рахуючи невеликої частини депутатів та чиновників облради, у нас стосовно декларацій повна тиша. НУЛЬ! Нічого.
Зараз от, намагаюсь це становище виправити, оскільки такою "конспірологією" прямо порушуються закони України "Про державну службу" (ще від 1996 року закон, доречі!), "Про доступ до публічної інформації" (декларації чиновників - від мера до його заступників мають бути ОПУБЛІКОВАНІ, тобто бути у ПУБЛІЧНОМУ доступі), "Про засади запобігання і протидії корупції" і "Про запобігання корупції". Ще ж є чудовий недавній закон "Про очищення влади". І це не закон про "Партію Регіонів", він діє для ВСІХ партій.
Хто може не знає - згідно цих законів, декларації про доходи і все інше мали бути вивішені, наприклад, на сайті міської ради ще 1-го квітня (знаю, досить дивна дата вибрана )
Наразі,інформаційні запити надіслані міському голові - реакції взагалі ніякої. Тобто поштовий сервер-то повідомляє, що листи прочитані (їх було 3) - а от відповіді, типу "ми розглянемо ваше клопотання" - немає.
Чому про це пишу? Декларацій ми, звичайно, добємось у будь-якому випадку. Мене цікавить чи ВАМ воно треба? Хочете ви щоб влада, якій ВИ платите заробітну плату - давала вам звіт? Тільки справжній, на папері і з печатками, а не у відеозверненнях?
Можу ще додати, що ця запитувана інформація може десь і бути викладена, проте так "закопана", що знайти її стандартними методами майже нереально. Якщо хтось знає де вона є - будь-ласка, можете анонімно поділитись
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- Автор теми
- Відвідувач
Дякую пану який підняв це питання!Тож чекаємо )
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
- Автор теми
- Відвідувач
Пропоную пану Сашкові допомогти громадськості міста дізнатися де знайти декларації "слуг народу".Сашко,Ви готові?Островський О.В. пише: Тема звичайно цікава, але будь ласка не потрібно спілкуватись сам з собою під різними ніками ок?
- Алоїз
- Учасник-експерт
- Дописи: 94
- Подяка отримана: 39
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
По друге, тема дійсно цікава, але не потрібно сидіти чекати доки до декларацій докопається хтось інший, у вас ті самі можливості, що і у журналістів. Вперед!
- Автор теми
- Відвідувач
Сашко,Ви прагнете презентувати себе як журналіста,який доносить громадянам Шепетівки правду з різних питань.Саме тому мені здається дізнатися матеріали про декларації наших можновладців,висвітлити їхї на сайті,перевірити,а раптом хтось щось сховав від держави,від міста?Проте вважаю Вам не дозволять цбого зробити(((Островський О.В. пише: По перше, пропоную пану скептику, перед тим як звертатись до мене по імені, представитись самому, а також пояснити хто це такі "ми".
По друге, тема дійсно цікава, але не потрібно сидіти чекати доки до декларацій докопається хтось інший, у вас ті самі можливості, що і у журналістів. Вперед!
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
Лише на цій фразі вже можна закінчувати діалог. Вона відразу свідчить про те, що ваша мета не декларації, а лише підняття хайпу навколо того, що їх не виклали на сайті як слід.Проте вважаю Вам не дозволять цбого зробити(((
Ми обов'язково займемся цим питання все одно, але лише коли розберемо поточні справи та задачі. Ми не вісник і не дзд, нас читають абсолютно безкоштовно, тому працюємо по мірі своїх скромних можливостей.
Якби ми так боялись влади, то цей пост не публікувався б взагалі.
- Автор теми
- Відвідувач
Товариші - справа не у тому щоб журналісти щось там розслідували. І не у тому щоб я подавав запити (я їх, доречі, подав - от тільки відповіді нема). Ця інформація має бути публічною і доступною як розклад автобусного руху. Причому доступною в електронному вигляді. І не тому що мені захотіілося - а тому що так ВИМАГАЄ закон. Чому її доводиться витягувати?
Скажу вам, що аналогічна ситуація спостерігається і у сусідніх містах. Наша т.зв. "оновлена" і "проєвропейська" влада, як тільки заходить мова про "А ти уже здав декларацію?", чомусь миттєво втрачає дар мови. А заодно і слух.
Зазначу, що у пана голови є ще 3 дні, по закону, аби якось відреагувати на звернення. Можливо, декларації просто ще не підготували?
Саша - ти мене хоч і не поважаєш, але повір - я свою тему не піднімаю "лівими" дописами. Здається, я такого ніколи не робив? Оце як зранку написав, то тільки зараз відкрив, щоб подивитись.
- Novaya
- Учасник-експерт
- Дописи: 89
- Подяка отримана: 18
І нічого страшного немає, коли цю інформацію оприлюднять на міських сайтах, тим більше, що вона ПОВИННА БУТИ в засобах ЗМІ.
І ще, а чому не надано відповіді на інформаційний запит цього чоловіка?