Вчора відбулася чергова сесія міської ради. І, як звично до шепетівських реалій, пройшла вона з кулаками та емоційними викриками. Я, як жителька нашого міста також була присутня на сесії (багато важливих питань піднімалось на голосування). І враження просто мене переповнюють. Так, частково, я звикла вже до того, що в Шепетівку повернулися 90-ті, коли все вирішують кулаками. Але, коли представники влади та політичних сил самі провокують на силові дії і потім звинувачують інших - це вже перебір.
Отже, детально про те, що ж так вразило мене:
По-перше, одна жіночка із «Самопомічі» (як підказали мені друзі), зайшла в сесійний зал, щось постояла при дверях і оглянула всіх присутніх…. Потім вона вийшла. Бачу ця жіночка тримає двері, а з іншої сторони когось не пускають. Як виявилося, то був керівник «Шепетівка Енергоінвест». Причини через, які його не пускали, я не можу зрозуміти. Але, що ж мене вразило? А те, що після цієї сутички позаду мене сіли представники «Свободи» і тішилися своїми діями. При цьому деякі присутні із залу загомоніли: «Що керівник Енергоінвеста заважає проводити сесію». І я вже не можу, щоб не сказати: «Шановні люди, та при чому тут цей керівник? Він як і всі громадяни хотів зайти до зали. Ініціатором сутички була саме ця жіночка.
По-друге, дуже вразило, коли депутати мали голосувати за те, щоб виділити кошти на капітальний ремонт будинку по вул. Героїв Небесної Сотні, 40. І тут хтось із депутатів каже, що вона проти, адже управлінські компанії з жителів беруть по 39 коп. за м2 щомісяця на поточні ремонти. То чому міська влада має виділяти кошти на його ремонт? Хай його ремонтують ті, хто за це отримує кошти… І саме цікаво, що не було абсолютно ніякої реакції з боку інших депутатів чи міського голови. Адже це 100% крадіжка і обман жителів міста. І всі мовчать…
Але, що найбільше мене ввело в шок, так це те, коли оголосили перерву, один із відомих активістів «Самооборони», депутат Михайло Верхогляд, щосили вдарив депутата Олександра Пустовойта по обличчю. Так, не всі змогли це побачити, бо більшість вже вийшли з зали (Жаль, що камера це не зафіксувала).
Щиро скажу, до кінця сесії я не змогла бути через те, що на це просто огидно дивитись!!!!....
Шановні шепетівчани, не вже ми і надалі будемо ось так жити?! Коли все вирішується незаконним чином, а силовими методами.
Я декілька разів була присутня на сесіях міської ради, і кожного разу там сидять представники «Самооборони», «Свободи»….І як би ж вони були інтелігентними, вихованими людьми, я була б лише за, адже вони ніби «відстоюють» інтереси громадян (так вони заявляють). Однак, їх дії дуже часто суперечать моральним принципам та закону України!