Пора освіжити вже свої враження від кафе "Мамин хліб", тому що від часу мого останнього відгуку пройшло немало часу.
За цей період кафе розширилось, збільшило асортимент та кількість посадочних місць, а головне акцент змістився від кафе при хлібобулочному магазині до повноцінного кафе з реалізацією товарів.
Для мене розвиток цього закладу - приклад правильного розвитку бізнесу, звичайно не без огріхів, але про все по порядку.
Перше за що хочеться похвалити, це за зовнішній і внутрішній вигляд. Виглядає заклад гармонічно та довершено, видно що над дизайном працювали фахові люди, а не так як у нас зазвичай. Атмосфера тепла та затишна, в дизайні немає нічого лишнього і такого щоб дратувало. По цьому параметру однозначно - ліпший заклад міста.
Але що мене точно дратує, то це організація замовлень та внутрішня логістика. Попри розширення, в кафе все одно не так багато місця, так воно ще з'їдається постійним непотрібним переміщенням клієнтів по залу. Всьому виною самообслуговування.
Я не кажу, що самообслуговування - погано, просто якщо ви визначились з таким типом обслуговування клієнтів, то треба його налаштувати як слід. Для прикладу, банальна річ - меню, його ніде немає. Висять великі гарні телевізори, на яких миготять пропозиції, але їх перелік неповний, ти втрачаєш час щоб дочекатись коли нарешті покажуть те що тебе цікавить і його ціну.
Потім новачку не дуже зрозуміло де треба лишати замовлення, а де його забирати. От і бігаєш як навіжений по залу між прилавками та своїм столиком.
Я би на місці власників не заморочувався і врешті зробив повний цикл обслуговування, щоб все робили офіціантки, тим паче, що вони в штаті є. Накиньте тих пару грн на страви, але дайте змогу гостям дійсно розслабитись.
Повірте, навіть із збільшенням ціни у вас клієнтів не поменшає, тому що страви дійсно смачні, кухня тут мені одно значно подобається.
Мені подобається підхід, коли страв здається не так і багато, але всі вони вивірені та цікаві. Сніданкові сети, сендвічі, випічка та десерти....все виглядає апетитно, а головне смачно та ситно.
Я багато що спробував раніше, але востаннє як заходив скоштував надзвичайний вишневий штрудель. Це просто якась феєрія смаку та насолоди.
Взагалі десертна випічка - це головний козир закладу, вона хоч і не дешева, але дуже смачна та з натуральних природніх інгридієнтів, без пальмових олій, крохмалів і інших хитрощів, які кондитери використовують для здешевлення продукції.
Я ще жодного разу не був розчарований своїм замовленням тут, все дуже смачно і головне страви оригінальні та часто ротуються, тобто ти завжди знайдеш для себе щось цікаве.
Ну і наостанок також хочеться відмітити бариста, капучіно було таким як слід: з правильної кави, гарно взбитим молоком та оптимальною температурою.
Коротше якщо вирішити проблеми із самообслуговуванням, то буде просто ідеальне кафе. Тим не менш навіть зараз можу рекомендувати Мамин Хліб до відвідування.
Такі заклади як Мамин Хліб та, до слова, Лате, що на вулиці Українській, вселяють оптимізм, сподіваюсь що подібних грамотних закладів в Шепетівці буде лише більшати.