Чому не падають ціни на бензин в Україні

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
22 серп. 2015 14:12 #100458 від pruduk
Світові ціни на "чорне золото" стабільно знижуються, а вартість пального на українських заправках так само стабільно тримається четвертий місяць поспіль.
З початку 2014 нафта втратила в ціні близько 55% - знизилася з 106 до 48 $ / барель

При цьому ціна пального на українських заправках у гривневому еквіваленті за цей проміжок часу, навпаки, зросла рівно в 2 рази. Зрозуміло, що тут головну роль зіграв девальваційний чинник - з початку минулого року за станом на даний момент українська валюта знецінилася майже в три рази.

Але характерно, що в доларах ціна вітчизняного бензину для споживачів залишається практично незмінною вже близько двох років: весь цей час 1 літр бензину А-95 коливався в діапазоні $ 1 $ 1,3, лише іноді "просідаючи" нижче $ 1
Головною причиною того, що ціни на пальне в Україні не поспішають знижуватися, полягають у великому відсотку тіньового ринку бензину.
Саме це і нівелює реакцію на зниження цін на світовому ринку.
Не можна сказати, що український ринок зовсім не реагує на зниження цін на нафтопродукти. Адже за останні два місяці ціна на дизельне паливо впала більш ніж на дві гривні і містить потенціал для подальшого зниження - думаю, ще десь на гривню або трохи більше в найближчій перспективі. Що стосується бензину, то цей сегмент ринку дійсно залишається стабільним. І в цьому головний сигнал лиха.
Проблема в тому, що у нас бензин сильно підробляють - "тіньовий" ринок становить близько 35% ".
У зв'язку з цим, сумлінні учасники ринку, які торгують справжнім паливом і, відповідно, тримають більш високі ціни, втратили значну частину ринку. У таких умовах зростає націнка, тому ефект від зниження вартості нафтової складової в ціні бензину не помітний.
Крім того, варто подивитися на дані міжбанківської біржі, щоб переконатися - починаючи з червня у нас спостерігаються коливання курсу долара з амплітудою близько 1 гривні за долар на тиждень. А це означає, що ті компанії, які купують паливо, включають в кінцеву ціну фінансові ризики. По суті, ми платимо за нестабільність фінансової системи. Якщо ж у трейдерів з'явиться гарантія, що гривня буде триматися на нинішньому рівні хоча б протягом місяця, не буде цих валютних гойдалок на міжбанківському ринку, то тоді і ціни на бензин знизяться. Для цього є всі передумови, щонайменше, на копійок 30.
Ціна на бензин не може бути прив'язана до чогось одного, наприклад, виключно до цін на нафту. Якби вдалося заморозити ринок, тобто повністю виключити дії всіх інших факторів, то так - паливо зараз мало б дешевшати пропорційного зниження цін на нафту. Але це неможливо.
Разом з тим хоч на даний момент падіння цін, поки не видно, але це відбудеться вже в найближчі дні. Зараз на ринок уже надійшло достатньо палива за нижчими цінами, що вже скоро спричинить деяке зниження цін.
Ці користувачі подякували: Dj Os, Dentist, ahent

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • GoBLin
  • GoBLin аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
  • Все возможно :)
Більше
22 серп. 2015 14:39 - 22 серп. 2015 14:41 #100459 від GoBLin
А приведи список европейских стран, где цена на бензин просела? Как была в среднем цена около 1$/1€, так и есть. Или упала в 3 раза?
Останнє редагування: 22 серп. 2015 14:41 ким GoBLin.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • vasyok
  • vasyok аватар
  • Учасник-експерт
  • Учасник-експерт
Більше
03 вер. 2015 14:07 #100998 від vasyok
Судячи з того, що каже гугл то ціни в Європі приблизно такі самі як і у нас. Взагалі найдешевше на території СНГ, але тут потрібно врахувати, що паливо яке продають на наших заправках дуже низької якості(за винятком заправок ОККО,WOG і ще кількох ).
autotraveler.ru/spravka/benzine-in-europe.html#.VegkfSXtlHw
P.S
Я заправляюсь газом так от в Шепетівці нормальний(середньої якості) газ тільки на двох заправках це Авантаж 7 і бочка за автовокзалом в напрямку Славути(назви не знаю), все решта "будяга" через яку виходять з ладу паливні системи і двигуни на наших авто. Заправка БРСМ(справа як їхати на Славуту) так там взагалі ЖАХ, перестав там заправлятися як в мій 37літровий балон влили 40 літрів і тільки тоді почав тріщати пістолет, спочатку мені казали, що бак в мене більший, потім, що від жари газ розширений і його більше влазить, гроші я заплатив тільки за 31()туди стільки влазить) але осадок реально залишився .

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.141 секунд
0
репостів
0
репостів