Субота, 19 серпня 2023 — Сайт міста Шепетівка
У Нетішині та Старому Кривину прощалися із захисником Миколою Козаком
Розділ Події

Сьогодні, 19 серпня, Нетішин знову в жалобі, смутку та скорботі… Стоячи на колінах, зі сльозами на очах громада зустрічала та проводжала до Небесного Війська 45-річного мешканця Старого Кривина Миколу Козака, солдата 3-ої обслуги міномета мінометного взводу 2-ої роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 3-го батальйону оперативного призначення військової частини А 3017.

17 серпня, відбулася урочиста та довгоочікувана подія, яка стала справжнім святом для дітвори і їх батьків. Неформальний освітній простір «Оптіма» офіційно відкрив свої двері для дітвори Ізяславської громади Шепетівського району. Про це повідомили на сторінці міської ради.

Фахівці ДСНС Шепетівщини залучають квадрокоптери для здійснення моніторингу та розвідки пожеж на відкритих територія. Такі аерорейди спрямовані не лише на уточнення оперативної обстановки, а й виявлення порушників, які випалюють суху рослинність на відкритій території.

На Хмельниччині прощаються з радянським минулим. Розпочався процес перейменування вулиць одразу після розвалу СРСР. Пожвавився цей процес після початку російсько-української війни та досяг свого апогею після початку повномасштабного російського вторгнення. З 2022 року в Україні не лише активно змінюють топоніми, а й позбуваються слідів радянщини на пам’ятниках. Якщо “ленінів” демонтували вже давно, то монументи, знаки та таблички, присвячені подіям Другої світової війни, зберігалися у первісному вигляді аж донині. Споруджені за радянських часів, вони розповідали про війну як про “вєлікую отєчєствєнную”. На деяких з них і досі є “ордени пабєди”. Як-от, наприклад, на меморіалі славутчанам, полеглим у війні 1941-1945 років.

Сьогодні, в ніч на 19 серпня, рф вкотре атакувала Хмельницьку область ударними БпЛА внаслідок чого постраждали люди, пошкоджено приватні будинки. Масштабна повітряна тривога загалом тривала близько 4 годин, рашисти атакували з північного напрямку та випустили 17 дронів «Shahed-136/131» з району Курська. 

0
репостів
0
репостів