Як вибрати безпечне автокрісло для дитини

Безпека малюків в авто має стояти першому місці, не дарма зараз діють більш жорсткі стандарти безпеки i-Size, які замінили старий регламент. Тож автокрісло дитяче має не тільки добре підходити до авто, а й відповідати віковим особливостям, оскільки з часом крихітний малюк від народження потребуватиме все більше простору. Завдання батьків - вибрати безпечне автокрісло, при цьому правильно розподілити бюджет на покупку крісла та забезпечити максимальний комфорт малюків. Що врахувати та як вибрати оптимальний варіант, про це далі у статті.

Потурбуйтесь про автокрісло до народження дитини

Аби дитину безпечно можна було доставити вже з пологового будинку - придбати автокрісло на new-baby.com.ua потрібно заздалегідь. Переконайтеся, що в авто є роз'єми Isofix, які зручно використовувати для сучасних моделей крісел і з якими легко та просто кріпити їх до сидінь. На перший погляд, може здатися, що це складно і займає багато часу, але якщо батьки потренуються до появи малюка на світ - все буде відбуватися без ускладнень.

Що варто зробити:

  • знайти декілька варіантів, спробувати встановити їх в авто для порівняння та зручності використання, щоб вибрати найбільш вдалу модель;
  • переконатися, що автокрісло підійде для авто з родини, наприклад, бабусі, дідуся, якщо буде потреба дитині подорожувати на їхньому ТЗ;
  • скористатися довідником виробника, щоб на 100% знати, що їхнє крісло підходить для вашої марки автомобіля;
  • підбирати крісло по вазі та росту дитини;
  • купуючи автокрісло у користуванні, переконайтеся чи не було воно в ДТП, чи усі конструкції цілі, краще брати нове;
  • перевірити позначки на автокріслі, де має бути позначка схвалено ЄС.

Які є розміри крісел?

Всього є три великі групи крісел за віком та розмірами:

  1. 0+ - призначені для встановлення проти руху дітям до 15 місяців з вагою до 13 кг.
  2. 1 - сидіння для встановлення в салоні позаду з вагою дитини від 9 до 18 кг та віком від 9 місяців та 4 роки включно.
  3. 2/3 - мають високу спинку для встановлення позаду і вагою дитини від 15 до 36 кг та віком 4-11 років.

Крім того, на ринку можна зустріти й бустери - моделі для дітей вагою від 22 до 36 кг, комбіновані сидіння, що перетинаються з різними групами.

Про безпеку користування автокріслом

Користуючись дитячим кріслом в авто варто пам'ятати, що його не можна встановлювати в передньому пасажирському місці проти руху, адже там встановлені активні подушки безпеки. Заднє сидіння в такому разі значно безпечніше.

Крім того, автокрісло має бути встановлено правильно, відповідно до інструкції виробника. Дитину в автокрісло потрібно садити лише зі сторони тротуару, а також треба переконатися, що всі ремені пристебнуті, а малюку комфортно.

Тож, вибираючи автокрісло для дитини, варто враховувати не тільки конструктивні особливості авто, а й вагу, вік дітей, а також можливість його встановлення в інших автомобілях. Позаяк це обов'язкове спеціальне сидіння, без якого дитину заборонено перевозити у ТЗ, тому до його виробу варто віднестися відповідально.

0
репостів
0
репостів