Щоб мотивувати учнів підліткового віку до вироблення здорових харчових звичок та попередити вживання тютюнових виробів фахівці Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб проводять зустрічі у навчальних закладах області. Зокрема, протягом березня завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних хвороб Леонід Вальоса та завідувачка відділення моніторингу факторів навколишнього середовища Зоя Мамонтова відвідали 3 заклади загальної середньої освіти у Шепетівському районі – у с. Квітневе, м. Шепетівка та с. Судилків.
Днями медичний консиліум шепетівської лікарні констатував смерть мозку однієї з пацієнток. Попри зусилля медиків врятувати її життя не вдалося. Однак завдяки жінці можна врятувати життя чотирьом іншим пацієнтам.
У Шепетівці під час профілактичного заходу “Подбай про себе!” близько 200 осіб вакцинували проти небезпечних інфекцій. Організував захід у рамках проекту “Вакциновані - Захищені!” Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб за активної підтримки КП “КНП “Шепетівський центр ПМСД” Шепетівської міської ради, КНП “Шепетівський міський центр ПМСД Шепетівської міської ради” та КНП “Шепетівська багатопрофільна лікарня”.
У Шепетівській громаді лікарі обстежуватимуть і вакцинуватимуть від хвороб дітей та дорослих. Завтра, 12 березня 2024 року у Шепетівці біля входу в поліклініку відбудеться виїзний профілактичний захід для дітей та дорослих “Подбай про себе!”.
За минулий рік на Шепетівщині зареєстровано 25 випадків сальмонельозної інфекції, що складає 34,4 на 100 тис. населення при середньо обласному показнику 20,7, це один з найвищих показників в Хмельницькій області. Захворюваність реєструвалася як серед міського населення (17 випадків), так сільського населення (8 випадків).
В рамках проєкту «Recovery» на базі реабілітаційного відділення одного з медичних закладів Хмельниччини проведено капітальний ремонт та обладнано сучасний центр реабілітації. Про це повідомили у Хмельницькій ОВА.
КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» поділилась оперативною інформацією щодо захворюваності на грип, ГРВІ і COVID-19 по стаціонару.
Суддя Нетішинського міського суду Томілін Олексій Миколайович розглянув матеріали справи про адміністративне правопорушення, які надійшли з Відділення поліції № 1 Шепетівського районного управління поліції Головного управління національної поліції про притягнення до адміністративної відповідальності батька одного з ліцеїстів за ч. 1 ст. 184 КУпАП. Мова йде про невиконання батьківських обов’язків.
0
репостів
0
репостів