27 квітня настає новий етап очищення публічного простору від російських імперських назв згідно з законом про деколонізацію. Тепер естафета з перейменування перейде від місцевої влади до обласних державних адміністрацій (наразі обласних військових адміністрацій). Програма «Прозорі міста» розбиралася, як проводили дерусифікацію українських вулиць на локальному рівні.
СВ Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області здійснює ряд досудових розслідуваннь у кримінальних провадженнях за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період). Як ми дізнались із ухвал суду, слідчі почали використовувати технології для пошуків ухилянтів.
25 квітня міський голова Віталій Бузиль провів чергове засідання сесії міської ради, у ході якого розглянули 44 питання порядку денного. Про це розповіли на сторінці органу самоврядування.
До Шепетівського сервісного центру МВС для обміну посвідчення водія звернувся військовослужбовець Юрій Вільгоцький. Його бойовий шлях за два роки був сповнений різними випробуваннями та неймовірними подіями. Зараз разом зі своїми побратимами несе службу на Херсонському напрямку.
Шевченківський районний суд Львова визнав винною у недбалому ставленні до військової служби шепетівчанку, що призвело до безпідставного виключення 17 офіцерів запасу із військового обліку. Про це ми дізнались із Єдиного державного реєстру судових рішень
Настоятель шепетівського храму святих мучеників Бориса і Гліба Української Греко-Католицької Церкви Василь Боднар отримав Почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ «Хрест Військова честь». Отець Василь окрім того, що продовжує бути капеланом свого пластового осередку у Шепетівці, водночас служить у Зброєних Силах України.
Невід'ємна частина роботи лісівників - піклування про біорізноманіття. А особливо про тих, хто потребує нашої допомоги та захисту. Природа дає працівникам лісового господарства не тільки ресурси, але й створює умови, які потребують турботи та відповідальності. Саме про це сьогоднішня історія.
Від вівторка, 23 квітня, українські чоловіки мобілізаційного віку не зможуть більше отримати консульські послуги за кордоном. Це означає, що оформлення нового паспорта, питання консульського обліку, нотаріальні питання будуть недоступним для значної частини діаспорян. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив такі нововведення тим, що в «умовах повномасштабної російської агресії головним пріоритетом є захист Батьківщини від знищення».
0
репостів
0
репостів