Розділ Суспільство

"Зняв рукавиці – на руках волосся вже не було…": шепетівський рятувальник В’ячеслава Джера

Автор 16 березня 2024, 21:27

«Під час повномасштабного вторгнення чи то буденних виїздів на надзвичайні ситуації, чи то на ліквідацію влучань ворога – з усією впевненістю покладаюся на В’ячеслава. Він не боїться роботи, сміливо кидається у бій проти вогню. Точно знаю – за моєю спиною надійний тил», - так представляє знімальній групі молодого колегу-рятувальника В’ячеслава Джеру його командир відділення пожежної частини у місті Шепетівка Ігор Габінет.

В’ячеслав народився у Шепетівці, що тепер формує «серце» великого району Хмельниччини, тут і продовжує жити та вже чотири роки працює рятувальником. Каже, початок війни зустрів з хвилюванням за друзів у Збройних Силах України, які у той час вже були на лінії вогню. Натомість для себе розумів: роботи буде багато, але командною можна здолати усе. Згодом так і сталося – від ворожих «прильотів» тут земля двигтіла.

«Досі пригадую найважчу ліквідацію пожежі після влучання в один із об’єктів громади: на мені тепловідбивний костюм - через нього відчуваю надзвичайно високу температуру горіння, до колін паливно-мастильні матеріали, пересуватися важко, пластиковий захист органів зору плавився, зняв рукавиці – на руках волосся вже не було…», - пригадує В’ячеслав свій перший виїзд на ліквідацію наслідків після ворожого влучання.

Молодий рятувальник був залучений до ліквідації усіх ворожих ударів, які припадали на його громаду і за це хлопця нагороджено відомчою відзнакою ДСНС України нагрудним знаком «За відвагу в надзвичайній ситуації».

«Першим, кому показав відзнаку, був мій дідусь. Та і він, мабуть, єдиний кому я розповідаю деталі своєї роботи. Він дуже стримана і вимоглива людина. Подивився на цю нагороду і каже «щось ти рано її отримав»», - з посмішкою пригадує В’ячеслав.

Для В’ячеслава це найвища оцінка його роботи від авторитетної людини та лідера думки – дідуся, який став йому батьком.

В’ячеслав під час усього інтерв’ю повторює вираз, який є кредом для більшості рятувальників: має бути гаряче серце і холодна голова. З такими емоціями, каже, і приступає до кожної роботи і так буде і надалі допоки він у Службі порятунку Хмельниччини.

Відео

0
репостів
0
репостів