Розділ Суспільство

Після обурення містян щодо арки на вулиці Дзявульского, влада через добу таки "здалась"

Автор 16 серпня 2023, 17:50
Після обурення містян щодо арки на вулиці Дзявульского, влада через добу таки "здалась" Фото Тетяни Галицької

Днями у Шепетівці на вулиці Дзявульського встановили арку, яка обмежує рух великогабаритного транспорту. Її розміщення спричинило масове обурення містян, особливо у нашій фейсбук групі "Шепетівка віртуальна", де пост, станом на зараз, переглянуло 22 тис підписників та залишили майже 300 коментарів.

Люди здебільшого з розумінням ставляться до обмежень руху вантажівок, але ширина рамки аж занадто вузька. Навіть деяким легковим автомобілям важко буде там проїхати, не склавши дзеркал.

Окрім того, головний лікар Шепетівської станції екстреної медичної допомоги Тетяна Вознюк повідомила, що подібна арка однозначно буде перешкоджати їх роботі:

Добрий день, шановні шепетівчани! Наша служба екстреної медичної допомоги, нажаль, не зможе прибути вчасно до хворого, адже жоден автомобіль "швидкої медичної допомоги " по своїх габаритах не проїде через цю конструкцію.

Нагадаємо, що через тимчасовий ринок по суботах, до більшої частини вулиці Дзвявульского не дістатить окрім як з вулиці Героїв Небесної Сотні, де й встановили злощасну рамку, те саме стосується пожежних машин та іншого спецтранпорту.

Спочатку реакцією влади стало викладене відео тік-ток з промовистою назвою "Все не так: коли в місті щось нове і включаються фейсбук експерти". В коментарях вони спробували пояснити, що все через аварійний будинок:

Будинок біля дороги, аварійний, вже стягнутий наскрізно шпильками, якщо транспорт не буде спокійно проїжджати, руйнація просто справа часу.

Чому питання аварійного будинку вирішується через обмеження руху на вулиці, досі залишається загадкою. Тим більше, що при нещодавньому ремонті вулиці можна було врахувати цей момент та перенести проїзжу частину подалі від будинку.

Втім, після доби обговорень в нашій групі, куди приходили навіть депутати та заступник міського голови, місцева влада все ж таки "дала задню". Заступник Шепетівського міського голови Віталій Янушевський повідомив, що сьогодні було проведено робочу нараду й арку буде оперативно перероблено таким чином, аби її пропускна здатність була розрахована на транспорт екстрених служб, але вона не дозволяла б рух великогабаритному транспорту.

Останнє редагування 16 серпня 2023, 21:20
0
репостів
0
репостів