Розділ Події

У Шепетівці вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

Автор 26 квітня 2024, 12:09

26 квітня, у Міжнародний день пам’яті про чорнобильську катастрофу, біля пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС представники влади та ліквідатори аварії, члени Шепетівського міського товариства «Союз Чорнобиль» вшанували пам’ять загиблих та померлих внаслідок катастрофи хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

У 2016 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

Україна вшановує пам’ять героїв-ліквідаторів, які ціною власного життя та здоров’я доклали усіх зусиль, аби трагедія, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС, не змогла зруйнувати ще більше життів. 

Для України – це не лише велика трагедія, а й знак безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів, аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи власним життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

Нині наша держава потерпає від лиха скоєного війною, яку принесли на нашу землю рашисти. Вони прагнуть зруйнувати нашу енергетику та захопити усі стратегічно-важливі атомні електростанції, наражаючи весь світ на нову небезпеку, яку вони можуть принести своїми недолугими діями. Однак Україна не здається, намагаючись наростити енергетичний потенціал.

0
репостів
0
репостів