Розділ Події

У Славуті провели в останню путь штаб-сержанта Домашина Андрія

Автор 15 жовтня 2022, 21:09

Сьогодні, 15 жовтня, славутчани провели в останню путь свого земляка, захисника України, штаб-сержанта Домашина Андрія Ростиславовича. Заупокійна панахида за загиблим Героєм відбулася в церкві Покрови Пресвятої Богородиці, громадське прощання - у міському Палаці культури.

Прощалися з загиблим зі сльозами на очах, скорботою та болем від непоправної втрати, з квітами та на колінах. Він боровся, як герой та помер, як герой.

Народився Андрій Ростиславович 22 липня 1973 року у місті Славуті Хмельницької області.

З 1979 по 1989 рік навчався у Славутській загальноосвітній школі №3.

Потім здобував освіту у Плужненському середньому професійно-технічному училищі.

Із 1991 по 1993 рік проходив строкову службу в армії.

З 1994 по 2022 рік - військова служба за контрактом у 128-мій окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді (мотопіхотний батальйон «Ведмеді»).

Вірний військовій присязі, проявивши мужність та героїзм, виборюючи мир на нашій рідній землі, штаб-сержант Домашин Андрій Ростиславович загинув в районі населеного пункту Трудолюбівка Херсонської області 5 жовтня 2022 року.
У Героя залишилися дружина Людмила; сини Владислав, Богдан та Андрій; брати Іван та Леонід.

Штаб-сержант Домашин Андрій Ростиславович нагороджений медаллю «За звитягу та вірність», відзнакою Учасник національно-визвольної боротьби України, відзнакою командування 128-ї гірсько-штурмової бригади «Срібний едельвейс», нагрудним знаком «За Україну, за її Волю-АТО 2015», орденом «За особливу службу», номерною медаллю «За заслугу», пам’ятним нагрудним знаком «30 років Збройним Силам України», нагрудним знаком «За зразкову службу Міністерства оборони України», медаллю «За участь в Антитерористичній Операції України», нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» (3-го ступеня), медаллю «10 років, 15 років, 20 років сумлінної служби» Міністерства оборони України, численними грамотами від командування Збройних сил України.

Поховали Андрія Домашина на «Новому кладовищі» із усіма військовими почестями.

За дорученням міського голови, від імені виконавчого комітету Славутської міської ради, співчуття рідним та близьким Героя висловив перший заступник міського голови Сергій Микульський.

Від імені бойових побратимів слова-співчуття виразив підполковник Олександр Тельнов.

Вічна пам’ять Андрію!

Пам’ятатимемо кожного захисника, який заплатив найвищу ціну задля миру та спокою в нашій державі.

Герої не вмирають, а навічно вписують своє ім’я в історію України!

Пресслужба Славутського МВК

0
репостів
0
репостів