Розділ Суспільство

За допомогою 11 камер спостереження охороняють ліси Шепетівщини

Автор 02 травня 2023, 12:21

Для вчасного виявлення загоряння в лісових насадженнях філій Хмельниччини встановлено 16 спостережних веж та щогл. З них 13 веж обладнані камерами та об'єднані в єдину систему відеоспостереження. Дві камери розміщені в Кам’янець-Подільській філії. Ще одинадцять об’єднали в одну систему Славутська, Шепетівська та Ізяславська філії.

Камери, які обертаються навколо своєї осі, закріплено на висоті орієнтовно 30 метрів. Їх радіус огляду в середньому становить орієнтовно 20 кілометрів. В залежності від погодних умов.

Дані з усіх камер виведено на спостережний пункт філій, де черговий щоденно в режимі реального часу наглядає за прилеглими масивами через монітори. Це дозволяє виявляти найменші задимлення та загоряння на ранніх стадіях і з високою точністю визначити координати лісової пожежі.

Загалом лісові масиви Подільського офісу оберігають 5 лісопожежних станцій. Вони обладнані 12 пожежними автомобілями, 28 модулями, 66 мотопомпами, 950 ранцевими обприскувачами. Створено резерви паливно-мастильних матеріалів. Облаштовуються протипожежні мінералізовані смуги.

Подільський лісовий офіс

0
репостів
0
репостів