Розділ Суспільство

Смітять не відходячи далеко від домівок: у шепетівському лісі ліквідовували стихійний смітник

Забруднення лісів – проблема, з якою боротися стає дедалі важче. З року в рік щовесни лісівники прибирають лісові масиви від сміття. Сьогодні лісівники ліквідвували стихійне сміттєзвалище у філії «Шепетівське лісове господарство».

Лісова ділянка неподалік міста. Поруч житлові будинки, лісова дорога для прогулянок, школа, волейбольний майданчик. А довкола чимала територія, яку з року в рік засипають побутовими відходами. Парадокс, але люди залишають сміття у лісах, що недалеко від домівок.

Філіями Подільського лісового офісу постійно проводиться рейдова робота. Незважаючи на неодноразові звернення працівників державної лісової охорони про недопустимість засмічення масивів, громадяни продовжують вивозити непотріб у ліс.

Минулого року працівники груп оперативного реагування філій Подільського лісового офісу склали 42 протоколи за засмічення лісів. А за перші три місяці поточного року складено уже 11 протоколів.

Зараз ця робота посилюється. Під час рейдів не лише фіксуються, але й за першої ж можливості прибираються подібні сміттєзвалища у всіх філіях. Постійно ведеться комунікаційна робота з населенням. На узбіччях доріг, у лісах, у громадах – тематичні інформаційні стенди.

Вкотре наголошуємо! Згідно ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення за засмічення лісів відходами передбачено накладення штрафу. На громадян від 25-50 неоподатковуваних мінімумів доходів і на посадових осіб - 50-100 мінімумів. Правопорушник має сплатити штраф від 425 грн до 850 грн.

Такий штраф можуть отримати люди, які цілеспрямовано вивозять побутове сміття у ліс, і ті, хто після зупинки обабіч дороги, викидає різний непотріб, що засмічує лісові масиви.

Чистий ліс - це свіже повітря.

Залишене в лісах сміття завдає шкоди біорізноманіттю, розповсюджує забруднення та створює загрозу пожежі.

Будь ласка, обирайте жити без сміття!

Подільський лісовий офіс

Останнє редагування 15 березня 2024, 11:32

Відео

0
репостів
0
репостів