Розділ Суспільство

Загиблому воїну зі Славути присвоїли звання «Герой України»

Автор 27 лютого 2023, 16:50

Указом Президента України від 23 лютого званням Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» відзначили військового Дениса Ріхтера. Про це йдеться на офіційному сайті Верховного головнокомандувача.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Ріхтеру Денису Сергійовичу — старшому сержанту (посмертно)», - йдеться в Указі президента.

Денису було всього 34 роки. Старший сержант загинув смертю Героя у бою з російськими окупантами 25 травня минулого року в Бахмутському районі Донецької області.

За два дні, 27 травня, Славутська громада попрощалася з 35-річним воїном. Поховали захисника на міському кладовищі із усіма військовими почестями.

Сам родом зі Славути. Навчався в ЗОШ №6. А після закінчення школи був призваний до лав Збройних Сил України.

У 2014 році чоловік був мобілізований та служив у Славутському об’єднаному міському військовому комісаріаті. А згодом перевівся у 8-й окремий полк спеціального призначення.

Денис заочно навчався на 2 курсі спеціальності «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія» навчально-наукового інституту педагогіки і психології Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Денис Ріхтер ще з 2015 року брав участь в АТО/ООС. А після широкомасштабного вторгнення росії 24 лютого 2022 року обороняв Київ.

Згодом Денис відправився на схід далі захищати нашу країну від російських загарбників задля майбутнього України.

У Героя залишилася мама Галина Володимирівна, дружина Валентина Олександрівна та двоє синів — Даніїл і Тимофій.

0
репостів
0
репостів