Розділ Події

Архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло відвідав Шепетівку з архіпастирським візитом

Автор 20 квітня 2024, 17:09

В суботній день Похвали Пресвятої Богородиці 20 квітня 2024 року, архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло на запрошення настоятеля протоієрея Василя Гетьмана з архіпастирським візитом відвідав м. Шепетівку де у співслужінні численного духовенства очолив Божественну Літургію святителя Іоанна Златоуста в Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Шепетівки.

Підчас Божественої Літургії, на малому вході, керуючий Хмельницькою єпархією відзначив старання настоятеля Свято-Миколаївського храму міста Шепетівки ієрея Михайла Гетьмана черговою богослужбовою нагородою - право носіння камілавки.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

Його Високопреосвященнству співслужили:

  • благочинний Шепетівського благочинного округу, настоятель храму Святих Первоверховних Апостолів Петра і Павла, селища Гриців, протоієрей Василь Павлюк;
  • настоятель Свято-Троїцького храму, села Брикуля, архімандрит Іов (Радочин);
  • настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору, міста Шепетівка, протоієрей Василь Гетьман;
  • настоятель храму Святої великомучениці Параскеви, села Лозичне, протоієрей Мирослав Васьків;
  • настоятель храму Святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова, села Чотирбоки, протоієрей Володимир Парущак;
  • настоятель Свято-Дмитрівського храму, села Судилків, протоієрей Сергій Скоробогатий;
  • настоятель Свято-Михайлівського храму, села Поляна, протоієрей Роман Ерзак;
  • настоятель Свято-Покровського храму, села Травин, протоієрей Валентин Омелянчук;
  • настоятель храму Казанської ікони Божої Матері, села Михайлючка, протоієрей Василь Сеник;
  • настоятель Свято-Миколаївського храму, міста Шепетівка, ієрей Михайло Гетьман; ієрей Василь Пасемко;
  • протодиякон Юрій Ящишен; та диякон Олег Камінський.

На запричасному стиху з словом проповіді до присутніх звернувся настоятель храму Святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова, села Чотирбоки, протоієрей Володимир Парущак.

Після закінчення богослужіння владика Павло подякував братії, що співслужили, за молитви, побажав кожному молільникові безперестанної допомоги та заступництва Пресвятої Богородиці, причасників привітав з прийняттям Святих Христових Таїн і закликав на всіх Боже благословення.

У свою ж чергу настоятель прот. Василь висловив слова вдячності Високопреосвященнійшому архієпископу Павлу за відвідини їхньої парафії та очолюване соборне богослужіння.

Завершилося богослужіння молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

Після ранкового богослужіння, 20 квітня 2024 року, в кафедральному соборі Архістратига Михаїла місто Шепетівки відбулися збори духовенства Шепетівського благочинного округу, які очолив керуючий Хмельницькою єпархією архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло.

Архієрей обговорив зі священниками актуальні питання із життя єпархії. Зокрема, мова йшла про служіння в умовах повномасштабного російського вторгнення, соціальне служіння священнослужителів та про перехід громад до складу Православної Церкви України.

Також обговорили питання звершення Пасхального богослужіння в умовах воєнного часу й інші проблеми парафіяльного і загальноцерковного значення.

Завершилося зібрання молитвою «Достойно є».

0
репостів
0
репостів