Розділ Культура

У Шепетівці військовим показували основні методи радянсько-російської пропаганди

Автор 27 березня 2023, 13:07

У Музей пропаганди на оглядову екскурсію постійної експозиції завітали строковики. Розпочали з найголовнішого – обговорення та спростування радянсько-російської пропаганди ХХ століття, яка мала вплив на історію України та події тих часів.

Завдяки архівним документам, фото й експонатам військові дізналися більше про національно-визвольні змагання українського народу початку ХХ ст., спротив більшовицькій окупації, українізацію 1924-1925 років, трагедії 30-х років – Голодомор і добу «Великого терору», Другу Світову війну, Чорнобильську катастрофу, Афганську війну тощо. Провели паралелі із сучасними наративами та методами роспропаганди, які походженням сягають в минуле століття.

Військові також відвідали фотодокументальну виставку «Імена, викреслені з афіш», яка експонується у Музеї Пропаганди у співпраці з Меморіальним заповідником "Биківнянські могили".

Під час екскурсії поговорили про відомих акторів, режисерів, театрознавців, організаторів театрального процесу, діяльність яких вимушено була підігнана під ідеологічні потреби держави, а вони разом з іншими театральними колективами були знищеними у період Великого терору. Не оминули питання щодо історії національних театрів, зокрема Державного польського театру УРСР, та як відбувався процес їх ліквідації.

Музей пропаганди

0
репостів
0
репостів