На Хмельниччині вночі та вранці працювала ППО

Автор 24 березня 2024, 11:27
На Хмельниччині вночі та вранці працювала ППО Фото: Генштаб ЗСУ

У ніч на 24 березня 2024 року російські окупанти атакували 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Енгельс – рф.) та 28-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків Приморсько-Ахтарськ - рф., мис Чауда – Крим).

До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних Сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА «Shahed-136/131» у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.

Так, на Хмельниччині зночі і до ранку 24 березня на Хмельниччині двічі оголошували повітряну тривогу. Перша пролунала о 01:40, тоді ж Повітряні Сили ЗСУ писали про рух ударних БпЛА в західному напрямку з Вінниччини. О 02:41 знову сповіщали про "шахеди" на Хмельниччині у західному напрямку, а вже о 03:23 зафіксовано пуски ракет з літаків Ту-95МС. О 04:55 сповістили про групу ракет на Хмельниччині курсом на захід.

Про роботу оборонців розповів перший заступник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін:

"Знову черговий терор ворога! Перебувайте в укриттях до відбою. Вночі жителі області могли чути звуки вибухів. Працювали наші сили ППО. Дякую ЗСУ!"

Внаслідок нічної атаки виникла пожежа на об’єкті критичної інфраструктури на Львівщині, а на Дніпропетровщині тисячі людей лишилися без електрики. Також атакували Одеську область та пошкодили припортову інфраструктуру.

Крім того, одна з випущених рф ракет вночі увійшла в повітряний простір Польщі у районі села Осердув у Люблінському воєводстві. Вона перебувала там 39 секунд.

Під час другої ранкової тривоги, яку оголосили о 09:30 сповістили про загрозу застосування балістичного озброєння. На Хмельниччині знову вбуло гучно, про деталі сповістив Сергій Григорович:

"Під час ранішньої тривоги в межах нашої області було чутно звуки вибухів. Це робота сил та засобів ППО ЗСУ."

У цей час ворог вдарив по Львівській області "Кинджалами", повідомив очільник Львівщини Максим Козицький. За його словами, попередньо є два влучання у той самий обʼєкт критичної інфраструктури, в який окупанти цілилися вночі.

Останнє редагування 24 березня 2024, 11:52
0
репостів
0
репостів