Мешканець Шепетівщини, який викрав два авто і одне з них втопив, відбувся умовним покаранням

Автор 17 січня 2024, 13:16

У Теофіполі суд виніс вирок чоловіку, який за ніч викрав два автомобілі. Суд визнав винним 34-річного жителя Славути у незаконному заволодінні транспортними засобами й призначив йому 5 років позбавлення волі, проте звільнив від реального відбування покарання з іспитовим строком на два роки.

Нагадаємо, подія сталася наприкінці жовтня минулого року у с. Михнівка. Підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вирішив покататися. Вночі з території домоволодіння свого родича, у якого гостював, чоловік спочатку незаконно заволодів автомобілем «Mazda». Та на околиці села правопорушник не впорався з керуванням і з’їхав у кювет, а далі — у ставок.

На цьому чоловік не зупинився. Покинувши викрадений автомобіль, підозрюваний на території місцевого підприємства побачив іншу автівку і вирішив заволодіти ще й нею. Однак, йому на заваді стала металева огорожа. Сівши за кермо автомобіля «Skoda», чоловік спробував протаранити замкнений паркан, але його спроба не мала успіху.

Прибувши на місце події, поліцейські затримали зловмисника, а згодом оголосили йому підозру за ч. 1, 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Теофіпольський районний суд, розглянувши матеріали кримінального провадження, засудив славутчанина до 5 років позбавлення волі, однак звільнив від реального відбування покарання, встановивши 2 роки іспитового строку.

Поліція Хмельницької області

Останнє редагування 17 січня 2024, 13:19
0
репостів
0
репостів