Розділ Події

Повернувся на вічний спочинок додому з війни Терпелюк Артур

Автор 09 квітня 2024, 15:57

Весняне сонце не тішить сьогодні, а осушує скорботні сльози. Адже прощатися так боляче, коли знаєш, що це востаннє… Додому, на вічний спокій, повернувся Захисник України, справжній Герой, наш земляк Терпелюк Артур Олександрович.

9 квітня Славутська громада вшанувала пам’ять та провела в останню дорогу мужнього Воїна, який віддав життя за свободу та незалежність України.

Народився Артур 13 березня 1998 року в м. Славута. З 2004 по 2015 рік навчався в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3.

Після шкільних років, у 2019 році, був призваний на строкову службу, яку проходив у Черкаській області, де зарекомендував себе як дисциплінований, та відповідальний солдат.

Після служби Артур працював різноробочим. Не любив сидіти без діла, тому брався за будь-яку роботу.

У березні 2023 року був мобілізований до Збройних Сил України. Службу проходив у військовій частині А7403 на посаді водія стрілецької роти.

У березні 2024 року одружився. Мріяв про довге, щасливе сімейне життя поруч із коханою дружиною, народження та виховання дітей… Проте, не судилося…

28 березня 2024 року солдат Терпелюк Артур Олександрович загинув смертю Героя у результаті штурмових дій поблизу населеного пункту Новодарівка Пологівського району Запорізької області.

У нашого Героя залишилися батько, дружина, син, сестра та бабуся.

Наш воїн за життя був щирим, відданим, надійним. Люблячий і коханий чоловік. Вірний друг та найкращий син. Турботливий тато. Він був людиною слова і завжди оточував своїх близьких підтримкою і теплом.

Прагнув здобути Перемогу. Був відданий своїй справі. Любив життя і понад усе прагнув справедливості. Тепер він – навічно з небесною вартою, а над його могилою завжди майорітиме синьо-жовтий стяг.

Мужній Захисник захищав українську землю… Ціною власного життя він виборював право нашої нації бути вільною.

На жаль, війна забирає найкращих. На жаль, ціна майбутнього наших дітей – це тисячі життів наших захисників, які зі зброєю в руках захищають нашу землю. Низький уклін і царство небесне тобі, воїне, спи спокійно вічним сном. Пам’ять про тебе – назавжди у наших серцях.

Міський голова, виконавчий комітет, депутатський корпус Славутської міської ради та вся Славутська громада висловлюють щирі співчуття рідним та близьким відданого Воїна України.

Громадське прощання з українським Героєм відбулося у міському Палаці культури, заупокійне богослужіння — у церкві Покрови Пресвятої Богородиці.

Поховали Артура на «Новому кладовищі» з усіма військовими почестями.

Історія кожного Героя – це історія про сміливість і самовідданість. Імена наших полеглих захисників навічно вкарбовані в історію нашої громади та України.

Герої не вмирають! Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно живуть у нашій пам’яті…

Слава Україні! Героям Слава!

Пресслужба Славутського МВК

0
репостів
0
репостів