Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 26 серпня 2022 року

Автор 26 серпня 2022, 09:26
Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 26 серпня 2022 року Фото: Стас Юрченко

Розпочалася сто вісімдесят четверта доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Генеральний штаб Збройних Сил України опублікував оперативну інформацію станом на ранок 26 серпня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Із ствольної артилерії ворог здійснював обстріли цивільної інфраструктури біля сіл Шалигіне, Шевченкове та Катеринівка Сумської області.

На Харківському напрямку ворог обстрілював із ствольної та реактивної артилерії об’єкти в районах населених пунктів Харків, Соснівка, Дементіївка, Слатине, Борщова, Перемога, Руські Тишки, Рубіжне, Леб’яже, Мосьпанове, Гусарівка. Продовжив активно задіювати БпЛА для ведення повітряної розвідки та коригування вогню артилерії.

На Слов’янському напрямку противник вів бойові дії з метою утримання зайнятих раніше рубежів та недопущення просування підрозділів Сил оборони. Продовжував здійснювати вогневе ураження із танків, ствольної артилерії та РСЗВ поблизу Норцівки, Дмитрівки, Долини, Мазанівки та Богородичного.

На Донецькому напрямку ворог не полишає спроб ведення штурмових та наступальних дій. Продовжує зосереджувати зусилля на Бахмутському і Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку здійснював обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури із артилерійських систем неподалік Івано-Дар’ївки, Серебрянки, Тетянівки, Григорівки, Званівки та Роздолівки.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали райони Бахмута, Бахмутського, Веселої Долини, Майорська, Зайцевого, Соледара, Білогорівки та Яковлівки. Біля Соледара, Бахмута та Кодеми ворог вів наступальний бій, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії зафіксовано неподалік Невельського, Водяного, Нетайлового, Красногорівки, Новобахмутівки, Нью-Йорка, Залізного та Опитного.

На Новопавлівському напрямку підрозділи противника продовжували вогневе ураження територій біля Павлівки, Новомихайлівки, Пречистівки, Вугледара, Володимирівки та Великої Новосілки з танків та артилерії різних типів.

На Запорізькому напрямку ворог із наявного озброєння обстрілював райони населених пунктів Великомихайлівка, Гуляйпільське, Малинівка, Білогірʼя, Дорожнянка, Чарівне, Оріхів, Мала Токмачка, Шевченко, Времівка, Щербаки, Новосілка, Полтавка та Новопіль.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Вживає заходів щодо поповнення втрат.
Здійснив обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах Миколаєва, Олександрівки та ще двадцяти населених пунктів.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання російських окупантів основні зусилля зосереджує на веденні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

Українські воїни стійко тримають оборону, завдають ворогу втрат та готові до будь-яких змін у оперативній обстановці.

Ситуація в регіонах станом на ранок

Відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Одеській, Запорізькій, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Кіровоградщині, Полтавщині, Київщині та Житомирщині. 

Сумщина

Сьогодні зранку під щільним вогнем з «Градів» території Великописарівської громади, також був мінометний обстріл. Наслідки наразі невідомі. Інформація уточнюється.

Чернігівщина

Вночі був один обстріл, біля села Сеньківка Городнянської громади, попередньо із мінометів. Без жертв та руйнувань.

Дніпропетровщина

Обстріляли Нікопольський, Синельниківський та Криворізький райони. У Нікополі пошкоджені будинки, школа та санаторій. Перебита лінія електропередач. До тисячі людей без світла. Ніхто не постраждав.

У Марганецькій та Червоногригорівській громадах без руйнувань та постраждалих. У Синельниківському районі ракети прилетіли у дві громади. В одній пошкоджене сільгосппідприємство, в іншій – дорожнє підприємство. Деталі з’ясовуються.

 У Криворізькому районі ударили по Зеленодольській та Широківській громадах. Є руйнування, людей не зачепило.

Харківщина

Вночі – обстріли Чугуївського, Бугодухівського та Харківського районів. Зокрема зруйнована будівля одного з закладів професійно-технічної освіти, згоріли приватні та господарські будівлі, склад. Постраждали три цивільні людини, одна людина загинула.

Луганщина

За минулу ніч противником здійснені чотири обстріли зі ствольної артилерії, вісім разів застосовувалися реактивні системи залпового вогню, ще вісім – міномети.

Протягом 25 серпня біля чотирьох населених пунктів росіяни завдали авіаударів. Атаки ворога неодноразово відбито з чотирьох напрямків.

Донеччина

Вночі – обстріли м.Миколаївка (постраждала школа і щонайменше п'ять будинків), Сіверська (пошкоджені п'ять багатоповерхівок).

Зранку – обстріл Слов'янська, влучання в будівлю Хімікомеханічного технікуму. За добу обстріляні Бахмут, Часів Яр, Сіверськ, с. Максимільянівка, с. Зеленопілля, с. Андріївка. За минулу добу по області – двоє загиблих, семеро поранених.

Миколаївщина

Вночі у Миколаєві лунали вибухи. Інформація щодо наслідків уточнюється. Вчора ввечері та сьогодні зранку – обстріли сіл Широке і Червона Долина Широківської громади. Влучання були переважно за межами населених пунктів, пошкоджено дві сільгоспбудівлі домогосподарств. Постраждалих немає. Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади.

Херсонщина

Вчора пів дня вся територія Херсонщини була знеструмлена та без водопостачання, з’явилось світло та вода ближче під вечір. За попередньою інформацією Херсонобленерго, окупанти відключили дві лінії 750 кіловольтів від Запорізької АЕС, які живлять всю Херсонську область.

В цілому ситуація складна. Війська РФ здійснюють обстріли позицій ЗСУ та цивільної інфраструктури із танків, ствольної та реактивної артилерії. Також продовжують завдавати авіаудари в Бериславському районі. Були повідомлення щодо вибухів у Каховці та Чаплинці; жителі Олешок повідомили про пожежу у лісі.

Загальні втрати росіян за час повномасштабного вторгнення в Україну:

  • особового складу – близько 46 250 (+400) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1936 (+7) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 4251 (+6) од,
  • артилерійських систем – 1040 (+3) од,
  • РСЗВ – 272 од,
  • засобів ППО – 148 од,
  • літаків – 234 од,
  • гелікоптерів – 202 од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 834 (+6) од,
  • крилатих ракет – 196 од,
  • кораблів / катерів – 15 од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3162 (+2) од,
  • спеціальної техніки – 99 од.

Віримо у ЗСУ! Разом переможемо! Слава Україні!

За матеріалами ЗСУ

Останнє редагування 26 серпня 2022, 09:39
0
репостів
0
репостів