Розділ Бізнес

Держказначейство вибірково блокує кошти?

Автор 04 листопада 2013, 17:46
Згідно з оцінками Асоціації міст України, у Держказначействі заблоковано понад 6 млрд грн коштів органів місцевого самоврядування в Україні. Окрім того, як зазначив експерт з питань бюджету Асоціації Олександр Слобожан, на останній квартал 2013 року органи місцевого самоврядування не забезпечено фінансовими ресурсами на оплату праці, розрахунки за енергоносії та комунальні послуги установ бюджетної сфери. Коштів на фінансування всіх запланованих видатків сьогодні не вистачає, хоча бюджетні доходи і ростуть (разом з тим менш активно, ніж очікував уряд).

Станом на жовтень обсяг коштів міського бюджету Хмельницького, які Держказначейство заблокувало, становив понад 23 млн грн. Про це свідчить статистика щодо затримок з розрахунками частини місцевих бюджетів України, яку ZN.UA отримала від джерел у бюджетному комітеті Верховної Ради. Середня тривалість затримок становить 33 дні.

Крім цього, є значні проблеми із фінаснуванням у трьох містах Хмельниччини. Зокрема, Ізяславу заблоковано 726,4 тис. грн; Славуті – 3,5 млн. грн; Старокостянтинову – 417 тис. грн. Кошти мали піти на капітальний ремонт об’єктів, придбання обладнання і предметів довгострокового користування, оплати послуг (крім комунальних) та інші цілі.

Саме цікаво те, що жодних відомостей про проблеми фінансування нашого міста немає. Хоча якщо поглянути на те, хто стоїть у керма вищезгаданих міст, то вимальовується цікава тенденція. У Хмельнциькому, Ізяславі, Славуті на Староконстянтинові мерами являються ставленики Всеукраїнського обєднання "Батьківщина", в той час як Шепетівкою керує регіонал.
0
репостів
0
репостів