Загроза запровадження обмежень: енергетики закликають споживати електроенергію ощадливо

Автор 25 березня 2024, 14:14

Мешканці Хмельниччини свідомо та раціонально використовували електроенергію на вихідних – це дало змогу уникнути відключень. У будні ж дні обсяги споживання електроенергії суттєво зростають. Про це повідомили у Хмельницькобленерго. 

Вихідні на Хмельниччині минули без застосування мережевих обмежень. Енергетики щиро вдячні мешканцям області за розуміння. Адже саме завдяки свідомому ставленню громадян до використання електроенергії в години ранкового та вечірнього максимуму і вдалося уникнути відключень на вихідних.

Проте, у будні дні обсяги споживання електроенергії суттєво зростають. Електромережі працюють в аварійному режимі, тому критично важливо зменшити обсяг споживання електроенергії у години максимального навантаження: з 08:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Шановні громадяни! Вчергове наголошуємо:

  • не використовуйте одночасно декілька приладів, вмикайте їх почергово;
  • за можливості, перенесіть використання енергоємних приладів на нічні години;
  • вимикайте світло, виходячи з кімнати;
  • вимкніть зайве освітлення та прилади, які ви не використовуєте.

Разом, свідомо використовуючи електричну енергії, ми здатні уникнути відключень та додаткових технологічних пошкоджень електромереж.

Якщо рівень навантаження на електромережі зростатиме – енергетики змушені будуть запроваджувати обмеження в години максимального навантаження.

0
репостів
0
репостів