Розділ Бізнес

У лісах Шепетівщини здійснювали облік дичини

Автор 08 лютого 2022, 22:35

У ДП «Шепетівському лісгоспі», щорічно після завершення сезону полювання проводиться облік дичини. Цього року до обліку звітів долучилися директорка Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА Ганна Богданович, перший заступник начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Павло Золотий, заступник начальника відділу лісового та мисливського господарства Хмельницького ОУЛМГ Віталій Красов.

На території Мальованського лісництва функціонує вольєрне господарство, яке в минулому році зазнало реконструкції та змін. Так, лісівники закупити та оселили у вольєрі оленів, побудували фазанарій. Гості мали змогу побачити оленів та фазанів, які себе досить добре почувають.

Облік розпочався з інструктажа присутніх з техніки безпеки та плану проведення шумового прогону. Облік диких звірів може проводитися різними методами: шумовим прогоном, підрахунком слідів на сніговому покриві, підрахунку звірів на підгодівельних майданчиках або анкетуванням (опитуванням) працівників лісової охорони чи місцевих жителів.

Сьогодні використовувався метод шумового прогону, підрахунку слідів на сніговому покриві та на місцях підгодівлі. Учасники обліку звірів не лише побачили свіжі сліди тварин на місцях підгодівлі алей бачили козуль у лісі під час прогону, що свідчить про високу щільність звірів.

Облік звірів у лісах Шепетівщини буде тривати до кінця лютого, адже мисливський облік тварин проводиться з метою забезпечення раціонального та не виснажливого використання державного мисливського фонду, встановлення об’єктивних лімітів добування мисливської дичини у наступному сезонні полювання.

Пресслужба ДП "Шепетівський лісгосп"

0
репостів
0
репостів