На Шепетівщині таборувались діти військовослужбовців з усієї України

Автор 15 серпня 2023, 12:36

З 4 по 13 серпня на Шепетівщині проходив Християнський військовий вишкільний табір для дітей військовослужбовців “Захисник”, організований Департаментом військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ у співпраці зі Службою військового капеланства Збройних сил України Апарату Головнокомандувача ЗСУ. Учасниками табору цьогоріч стали п’ятдесять дітей з різних куточків України.

Метою християнського військового вишкільного молодіжного табору «Захисник» є духовна, моральна, фізична та інтелектуальна підготовка молоді до відповідального та справедливого служіння іншим на прикладі традиційного вчення Церкви про воїнів-християн як захисників та служителів миру, добра, правди та справедливості.

“Цього року “Захисник” проходить в особливих обставинах, в умовах воєнного стану, – розповідає головний організатор табору, військовий капелан отець Ростислав Височан. – Головне завдання цього табору – плекати духовні та патріотичні цінності у вихованні молоді та зцілювати рани війни, відкриваючи молодій людині образ християнського воїна, який завжди йде до своєї перемоги”.

До організації та проведення табору цьогоріч долучилися також Шепетівська міська рада, ГО “ОТГ 23”, НСОУ “Пласт – Шепетівка”, Військова частина А 3730, ВО “Тризуб ім. С. Бандери” м. Новий Розділ. Комендантом табору був військовий капелан УГКЦ о. Василь Боднар, духівником – військовий капелан о. Павло Хведорук.

Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ висловлює вдячність усім, хто допоміг у реалізації даного проєкту.

Пресцентр Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ

0
репостів
0
репостів